A klub jegyzetlapja - II. rész

2016.08.19 09:27

„Porszem a gépezetben” / Ügyvezetőnk saját jegyzésű rovatában az eddigi szereplésről, valamint a feladatokról ír                                 

Két héttel ezelőtt a három legfontosabb stratégia részről, azaz a stadionfelújításról, valamint a felnőtt csapatról és az utánpótlásról tájékoztatta önöket Ágoston Zoltán ügyvezető igazgató e rovatban. Ezúttal – négy fordulót követően – felnőtt együttesünk eddigi szerepléséről, valamint a klub előtt álló feladatokról írt ügyvezetőnk.

Jól tükrözi az első négy mérkőzés klubunk terveit, lehetőségeinket, vállalásunkat.

-        Egyre több saját nevelésű fiatal játékos kap szerepet.

-        Nyertük a két itthoni mérkőzésünket (Siófok, Dorog).

-      Partiban vagyunk a riválisokkal idegenben (Nyíregyháza).

Sajnos elrontottuk a bajnoki nyitányon - az egyébként idegenben is verhető - Mosonmagyaróvár elleni mérkőzésünket, így négy forduló után a 6. helyen, a mezőny első felében várjuk a következő sorozatot.

Nagy vonalakban erre számítottunk a szezon előtt, és természetesen arra a szakmai plusz értékre a játékosainktól, edzőinktől, amivel később elkerülhetjük az első fordulóhoz hasonló kellemetlen meglepetéseket.

A legnagyobb munkát most erre kell fordítanunk, hogy a lehető legkevesebb porszem kerüljön a gépezetbe, mert ugyan a „mi lett volna ha” értelmetlen a versenyünkben, de teljesen reális elvárás a csapatunkkal szemben, hogy hasonló helyzetekben érvényesítsük a papírformát, így jelenleg is az áhított első négy hely valamelyikén tanyázhatnánk.

Továbbra is működő értéknek tekintjük az állandóságot, ami a keretünket jellemzi, szemben sok más klubbal, ahol a szurkolóknak esélyük sincs megismerni a játékosaikat, mert félévente cserélődik a keret. A kezdőcsapatban mindig van 7-8 játékos, aki már huzamosabb ideje ehhez a kerethez tartozik, ismerik, kiegészítik egymást, és a csapat viszonya, hangulata egymással is kiváló, inspiráló közeget alkot.

Keretünk fiataljai is igyekeznek bizonyítani tehetségüket; vannak olyan mérkőzések, félidők egy-egy játékosunk esetében, amikor már teljes értékű felnőtt játékosként működnek a csapatban, ők előbb-utóbb meghálálják a bizalmat, ez látszik.

Törekednünk kell a folyamatos fejlődésre, a jó forma fenntartására, a sérülések és egyéb hátráltató körülmények kizárására. Tudjuk, hogy ehhez és a célunk eléréséhez nagyon sok alázatos, precíz munkára, és természetesen a csillagok együtt állására van szükség.

A következő három fordulóban is szeretnénk minimum hét pontot szerezni, ezzel a teljesítménnyel a szeptemberi válogatott szünetre már a terveink szerinti helyen lehetnénk.

Jó szurkolást!

Hajrá ZETE!