A klub jegyzetlapja – I. rész

2016.08.04 21:03

Ágoston Zoltán a stadionrekonstrukcióról, az utánpótlásról és a felnőtt csapatról / Ügyvezetőnk új rovatában szolgál friss információkkal                    

Mint már beharangoztuk, az idei idényben kéthetente "A klub jegyzetlapja" rovatunkban Ágoston Zoltán ügyvezető igazgató aktualitásokkal, érdekes témákkal kapcsolatban tájékoztatja honlapunk olvasóit. Ennek első részét olvashatják az alábbiakban, ahol a három fő témáról, azaz a stadionrekonstrukcióról, az utánpótlásról és a felnőtt csapatról írt részletesen ügyvezetőnk:

Tisztelt Szurkolóink – Kedves ZETÉSEK!

A szezon kezdetén szeretném megosztani veletek a klubunk néhány stratégiai fontosságú területén, hogy állunk, mik az elképzeléseink.

A stadion rekonstrukció az utolsó szakaszába ért, reálisan két hónapon belül befejezik a munkálatokat és végre teljes egészében használatba vehetjük a stadiont. Legnagyobb változást az északi lelátó és a stadion „székházának” új főbejárata jelenti. A klub életében óriási előrelépést jelent, hogy ilyen körülmények között dolgozhatunk. A csapatainknak talán ennél még jelentősebb előrelépést jelent, hogy a stadion mögötti edzőterületek szinte teljes egészében, közel 30.000 m2 –en megújult, a nemrég átadott műfüves pálya után az élőfüves gyepszőnyeg és az öntözőrendszer is rövid időn belül használatba vehető. Úgy gondolom, hogy a klub és a város infrastrukturális szempontból mindent megtett és létrehozott, hogy a csapataink számára megteremtse a lehető legjobb feltételeket, hátteret, így ezen a területen már bármely első osztályú klubbal felvesszük a versenyt.

Az utánpótlás, mint a három legfontosabb terület egyike, is megkezdte a felkészülést. Természetesen a gyerekek nevelkedése során minden korosztálynak kiemelt fontosságú szerepe van, minden évben és életkorban be kell épüljön valami új a játékból. Ebben az évben mégis kulcsszerepe lesz egy-két korosztályunknak. Az U17 az UP TOP csapata idén, hiszen az MLSZ szabályozása szerint ennek a korosztálynak az eredményétől függ a csapataink osztályba sorolása, ezért egyik legjobb szakemberünk, Molnár Balázs készíti fel a csapatot. Mihalecz Pista mint utánpótlás szakmai igazgató kezében a lehető legjobb helyen vannak a gyerek csapataink, ő a megkezdett munkát folytatja a részben felfrissített, megújult edzői csapatával. Az U19-es csapatunk is kiemelt figyelmet kap, hiszen a legfőbb elkötelezettségünk, hogy saját nevelésből jövő gyerekeket építsünk be a felnőtt csapatunkba, ez itt ebben a korosztályban formálható még, a játékosok utolsó utánpótlásban eltöltött évében, velük a felnőtt csapatunk két pályaedzője, Bozsik Józsi és Szabó Zsolt foglalkozik. A legkisebbek, úgynevezett Bozsikos korosztályaink az U7-U11 –ig, eddig nem voltak a saját ZTE zászlónk alatt menedzselt csapataink, mostantól viszont Kaj Andris vezetésével a legkisebb Zetések is „hazataláltak”.

Felnőtt csapatunk és a lehetőségeink: Természetesen érthető, hogy mindenki a legszebb zalaegerszegi évekre emlékezve várja, hogy újra NB I-es csapatunk legyen, ennél mi sem szeretnénk semmit jobban, de jelenleg a realitás és a lehetőségeink a jelenlegi csapatunkban van. Azért kérem, hogy ennek a csapatnak adjunk meg minden támogatást, mert lehet, hogy a papírforma szerint az első hat hely valamelyike a realitás, de minőségi és rengeteg plusz munkával és természetesen a TI azaz SZURKOLÓI segítségetekkel hiszem, hogy a tavalyihoz hasonlóan versenyben lehetünk a legjobb helyezésekért is. Továbbra sem számíthatunk egy-egy szezonban kiugró, a meglévő támogatóinkon kívüli segítségre, amitől a keret erősítésén keresztül erőből helyezésekkel jobb csapat leszünk, éppen ezért kell egy másik tervet véghezvinnünk a saját nevelésből hosszútávon táplálkozó klubok mintájára. Ezen dolgozunk a kollégáimmal, és ennek érzékelhetőek azért a részsikerei is. Természetesen ez egy hosszabb távú folyamat, de amennyiben az elképzelt rendszer egyszer elkezd működni, akkor sokkal kevésbé leszünk kitéve a pillanatnyi anyagi lehetőségeknek és a játékosmozgásoknak. A másodosztályban egyedülálló gondolkodással, amennyiben végig tudjuk csinálni a terveinket, akkor néhány éven belül kifuthat egy szinte csak saját nevelésű játékosokra építő felnőtt csapat, és ha addig is jól sáfárkodunk a lehetőségekkel, akkor addig is jó focit játszó csapatot nézhetünk, akikkel reményeink szerint nem kell már sokat várni a feljutásra sem.     

Hajrá ZTE!