ZTE FC - Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-0 (0-0)

2017.03.12 19:11

Küzdelmes, kevés helyzetet hozó döntetlen / Harmadik tavaszi döntetlenjét játszotta csapatunk                                                   

A bajnoki mérkőzést Zalaegerszegen még sosem nyerő Szeged 2011-Grosics Akadémia ellen lépett pályára ma csapatunk a ZTE Arénában, a keretből Patvaros és Szatmári hiányzott. A vendégek a vártnál jobban kezdtek, az első félidőben jóval többet támadtak és birtokolták a labdát, igaz, az ötödik percben Bobál lövésénél Szántainak kellett mentenie. Tíz perccel később Germán fejelte le a labdát Zádori elé, akinek lövésénél Szappanos védett óriásit. Az első negyvenöt perc alatt komolyabb helyzetet nem tudtunk kialakítani, Klausz László együttese pedig megvalósította a korábbi válogatott csatár elképzeléseit.

A szünet után nem cserélt, viszont átállt kétcsatáros játékra csapatunk, s bár továbbra is volt bőven pontatlanság, átvettük a játék irányítását, és kisebb lehetőségekig sikerült eljutnunk. Egy ízben viszont majdnem vezetést szereztek a vendégek: Szappanos passzolt el kijövetele után egy labdát, a szegedi játékos mintegy harminc méterről ívelt, kapusunk pedig óriásit mentve javította hibáját. A szegedieknél Germán tűnt ki játékával, a mieinknél pedig jöttek a cserék, és valamelyest a játék is javult. A gyakran határozatlan három katari játékvezető mellett Márkus asszisztens kapta a kritikákat, a 90+2. percben viszont megnyerhette volna a meccset a ZTE, azonban Jakab szabadrúgását Szántai Levente nagy bravúrral kiszedte a bal alsóból. Így maradt a 0-0, ami talán igazságos, mert az első félidőben a Szeged, a másodikban a ZTE volt aktívabb, de a végén kicsit közelebb álltunk a három pont megszerzéséhez.

ZTE FC - Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-0 (0-0)
ZTE FC: Szappanos - Angyal (Kovács G.), Króner, Polényi, Deutsch - Nagy T., Bedi - Paudits (Babati), Végh (Ekker), Jakab - Bobál
Szeged 2011 Grosics Akadémia: Szántai - Horváth A., Tóth G., Coroian (Geiger), Germán, Mészáros, Farkas M., Achim, Zabari, Király P., Zádori

Kedves Hallgatóink! Sajnos hanghibák miatt élő közvetítésünk az első félidőben is rossz mindőségben volt hallható, majd megszakadt az adás. Elnézésüket kérjük, megteszünk mindent azért, hogy máskor ilyen hiba nem fordulhasson elő.

Hajrá ZTE!