ZTE FC - Soroksár 2-2 (1-0) - fotókkal

2017.04.09 14:54

Sokáig vezettünk és helyzeteink voltak, a végén mégis nagyon örültünk az egy pontnak / Babati két gólt szerzett                                                   

A honlapunk által tegnap „megjósolt” kezdőcsapattal, a múlt heti összeállítástól egy helyen eltérve küldte pályára csapatát Csató Sándor a Soroksár ellen. Lucsánszky Tamás, a vendégek szakvezetője három helyen módosított az egy hete a Vácot 1-0-ra legyőző csapatán, visszakerült a kezdőbe az idényben tizenkét gólnál járó Lovrencsics Balázs, így a szintén jó nevű csatár, Bajzát Péter a kispadra szorult. A vendégek a második helyről várták az összecsapást, három ponttal megelőzve a Balmazújvárost.

ztefc.webnode.hu fényképe.

Először kezdtek a csapatok bajnoki meccset hosszú évek után úgy, hogy mind a négy oldalról szurkolók figyelték őket, bár ezúttal kifejezetten kevés drukker látogatott ki a ZTE Arénába. Soroksárról hárman érkeztek, de az első félidőben sok örömük nem lehetett. Az első tíz perc tapogatózó játéka után a ZTE átvette az irányítást, előbb Bedi nagy helyzetben lőtt mellé, majd Paudits bal lábas lövése szállt nem sokkal mellé. A vendégek helyzetig nem jutottak, csak ápolásokig, Popovot le is kellett cserélni. Közben Bobál cipőt cserélt, de az új nem hozott szerencsét, ugyanis a 36. percben óriási helyzetet hibázott: Deutsch ugratta ki Véghet, aki Bobál elé játszott, ő viszont tíz méterről a kapusba lőtt. Egy percre rá majdnem büntetett a Sori, de Lovrencsics Balázs közelről fölé fejelt. A hajrában azonban megszereztük a vezetést: Paudits ziccerénél már-már úgy néz ki, hogy ez is kimarad, azonban végül jól passzolt Babatihoz, aki nagy gólt lőtt a jobb felsőbe (1-0).

A második félidő álomszerűen kezdődhetett volna, de nem éltünk a kínálkozó lehetőségekkel. Bobál az 56. percben hiába vihette egyedül a kapusra a labdát, hibázott, pár perccel később pedig emberelőnybe kerültünk, mert Gyepes térden rúgta Bobált. Végh került helyzetbe, majd Bobál fejelt kapufát, csak nem akart megszületni a második gól. Aztán a ziccerben kilépő soroksárit Króner lerántotta egy piros lapért cserébe, de a szabadrúgást megúsztuk. Az utolsó negyedórában kapott gólokat viszont nem, hiszen hiába védett óriásiakat Szappanos, Lovrencsics és Papp góljaival fordítottak a vendégek.  A ráadás a ráadás végén jött, Bobált rántották le a tizenhatoson belül, amiért tizenegyest kaptunk, Babati pedig nem hibázott a 95. percben. Izgalmas végjátékban igazságos döntetlen született.

ztefc.webnode.hu fényképe.

ZTE FC – Soroksár 2-2 (1-0)
Vezette: Vad II István
ZTE FC: Szappanos - Angyal, Króner, Polényi, Deutsch - Nagy T., Bedi - Babati, Végh (Szatmári, 78.), Paudits (Oláh, 71.) - Bobál

Cserék: Fadgyas (kapus), Forgács, Kovács G., Ekker, Oláh, Patvaros, Szatmári

Soroksár: Jova - Lorentz, Gyepes, Gengeliczky, Silye - Sándor I. (Papp M., 71.) , Csilus - Huszák, Peszmeg, Popov (Haris, 22.) – Lovrencsics (Gárdos, 90.)

Cserék: Steer (kapus), Fülöp, Gárdos, Haris, Bajzát, Papp M., Pál A.

Kiállítva: Króner (70.) ill. Gyepes (61.), Peszmeg (94.)

Osztályozza ismét ötös skálán játékosaink teljesítményét!

A találkozó képgalériája itt tekinthető meg.