ZTE FC - Slaven Belupo 1-0 (1-0)

2015.11.14 15:52

Városi 23. percben szerzett gólja döntött Andráshidán / Edzőmeccsnek nem volt rossz                                                              

Edzőmérkőzés szintjén értékelve egy jó iramú találkozót játszott a ZTE szombat délután Andráshidán. A horvát élvonal nyolcadik helyén álló NK Slaven Belupo elleni meccs lehetőségét a válogatott miatti bajnoki szünet adta meg.

Az első két lehetőség a vendégek előtt adódott, mindkétszer Marcius próbálkozott. Előbb helyzetben lőtt jócskán fölé, majd szép lövése a jobb kapufa mellé szállt. A harmadik helyzet viszont a miénk volt, s gólt is szereztünk belőle: egy labdaszerzés után Babati mintegy 40-50 méteren keresztül vitte a labdát, majd kiugratta Városit, aki szépen pöckölte el a labdát a horvát kapus mellett. 1-0 A félidő második felében az addig szinte hiba nélkül futballozó Patvaros passzolt rosszul saját tizenhatosa előterében, a lövés egyik védőnkről pattant szögletre.

Fél perc telt el a második félidőből, amikor Babati egy szépen végigvezetett akció zárásaként körülbelül 15 méterről próbálkozott, de a kapu mellé célzott. Majd Mihaljevic került ziccerbe, akinek lövését Kovács Dániel kivédte, de egyik védőnkről visszapattant az ellenfél játékosa elé, végül Króner óriási mentése kellett ahhoz, hogy ne egalizáljon a vendéggárda. Az ezt követő percekben több veszélyes vendég akciót láthatott a szűk 100 fős publikum. Az utolsó negyedórára fordulván Városi fejelt egy beívelt szabadrúgás után, de a gólvonalról tisztáztak a kék mezesek. A hajrában Szappanos is beállt, húsz másodperccel pályára lépése után már lábbal kellett nagyot védenie. Az utolsó percekben már nagyobb gólhelyzet nem alakult ki, így 1-0-ra megnyertük az összecsapást.

Reméljük, jól szolgálta a meccs a felkészülést a jövő és azt követő heti, Soroksár illetve Ajka elleni idegenbeli mérkőzésekre.

ZTE FC - NK Slaven Belupo 1-0 (1-0)

ZTE FC: Kovács D. (Szappanos)- Simonfalvi (Króner), Gyagya (Fodor), Forgács (Nagy T.), Horváth P. (Bailo)- Patvaros, Szakály (Bedi)- Babati, Koller (Bíró), Szalkai- Városi

NK Slaven Belupo: Rozman- Medimorec, Baric, Stiglec, Galovic, Crepulja, Arap, Gregurina, Ozobic, Ejupi, Marcius
Csereként pályára lépett: Markovic, Mikulic, Puric, Malilovic, Potokar, Savic, Paracki, Delic, Mihaljevic, Ostrek

Gólszerző: Városi (23.)