ZTE FC – Kisvárda Master Good 0-3 (0-3)

2016.10.02 16:49

A várdaiak már az első félidőben eldöntötték a mérkőzést, nem volt valós esélyünk / Hiába a mezőnyfölény, hiányzott az átütőerő                            

Szakadó esőben, ZTE-helyzettel kezdődött a ZTE FC – Kisvárda rangadó ma a ZTE Arénában. Egy beadás vágódott le veszélyesen egy várdai védőről, így szöglet lett az akcióból. A 8. minutumban viszont az első valamirevaló támadásából vezetéshez jutott a vendégcsapat: egy kiugratást követően a piros mezesek csatára elvitte a labdát Szappanos mellett, majd középre passzolt, ahol az érkező Cseri a kapuba vágta a labdát. A kapott gólt követő percekben nyomás alá helyeztük a Kisvárdát, ám a beadásainkat rendre kifejelték. A 29. percben pedig újra villantak a vendégek: Cseri vett át kézgyanúsan egy labdát a ZTE ötösének szélén, majd a léc alá bombázott. Hiába birtokoltuk jóval többet a labdát, a tudatosan játszó vendégek remekül használták ki védelmi megingásainkat. A 45. percben aztán harmadjára is mattoltak minket: ha nem is közvetlenül, de Forgács labdavesztését követően kerültek helyzetbe a vendégek, Grumic pedig a kipattanót a kapuba vágva háromgólosra növelte az előnyt. Nagyon nehéz helyzetben vonult tehát pihenőre csapatunk, régen volt rá példa, hogy egy ellenfél 3-0-ra vezetett a szünetben a ZTE Arénában.

Szünetben kettős cserével próbált frissíteni Csató Sándor, a héten sérüléssel bajlódó Babati és Gottfried is pályára lépett. Ez azonban nem hozott érdemi változást, a Kisvárda továbbra is jól tartotta a labdát, technikásan futballoztak, hátul pedig lezárták minden területet. A mieink játékából továbbra is hiányzott az átütőerő, maximum a pontrúgásainkban bízhattunk. Közben Daru helyére Bobál érkezett, a mérkőzés pedig szép lassan csordogált. Az utolsó öt percben a vendégek még egy lesgóllal jelentkeztek, Deutsch pedig egy veszélyes szabadrúgással vétette észre magát, az eredmény azonban nem változott, így a Kisvárda magabiztos győzelemmel távozott Zalaegerszegről, és öt pontra növelte előnyét csapatunkkal szemben.

ZTE FC – Kisvárda Master Good 0-3 (0-3)
ZTE Aréna, 1500 néző
Vezette: Szőts Gergely (Vígh-Tarsonyi Gergő, Lémon Oszkár – Jakab Árpád)
ZTE FC: Szappanos - Króner, Nagy T., Forgács, Deutsch - Kretz, Patvaros – Végh (Gottfried, 46.), Szakály, Jakab (Babati, 46.)- Daru (Bobál, 69.)
Kisvárda Master Good: Ivancsics - Talabér, Fodor F., Vári, Papucsek - Marcolini, Vermes – Erős (Szabó P., 73.), Cseri, Gosztonyi (Fodor A., 64.)- Grumic
Gólszerzők: Cseri (8., 29.)
Sárga lap: Gosztonyi (31.)
Piros lap: -

A mérkőzésről készített képgalériánkhoz kattintson ide!

Játékos osztályozásunkban kedd 20 óráig várjuk voksait. Ezt ide kattintva érhetik el.

Hajrá ZTE!