ZTE FC - BFC Siófok 4-1 (3-1)

2016.08.07 20:50

Magabiztos győzelmet aratott csapatunk szezonbeli első hazai bajnokiján / Gottfried Dániel bemutatkozó meccsén góllal debütált                       

A múlt heti, Mosonmagyaróvár elleni gyirmóti vereséget követően magabiztos győzelemmel mutatkozott be hazai közönség előtt együttesünk. Hogy felvezető cikkünkre is visszautaljunk: sikerült kiköszörülni a csorbát. A múlt vasárnapi kezdőcsapathoz képest két helyen változtatott Csató Sándor vezetőedző: némi meglepetésre kimaradt Bedi Bence és Városi Viktor (utóbbi később sem állt be), így a középpályán ezúttal Szakály és a fiatalszabálynak megfelelő Gottfried Dániel kapott lehetőséget.

Jó iramban kezdtek a csapatok, a 7. percben pedig máris nálunk volt az előny: Szappanos előreívelése után a bironytalankodó hátvédek között lépett ki Daru, és a pattogó labdát ügyesen bólintotta Tajti fölött a kapuba, 1-0. A játékrész derekán Babati szabadrúgását a hosszún érkező Deutsch vágta a hálóba, kétgólosra növelve előnyünket. Tanácstalannak tűnt a fehér mezes vendéggárda, meglepetésre mégis betalált: Gál passzolt Gréczihez egy szöglet utáni kavarodást követően, a Siófok múlt heti bajnokiját csereként eldöntő középpályás pedig a bal felsőbe bombázta a játékszert, 2-1. Kissé megijedtünk, nehogy a kapott találat visszavegye a ZTE-t, de szerencsére jött Futó butasága, aki feleslegesen ütötte arcon Szakályt, így már a 38. minutumban megfogyatkoztak Kopunovic "fiai". Nem kellett sok időnek eltelni ahhoz, hogy büntessen a ZTE FC, négy perccel az első félidő vége előtt Gottfried elé került a labda a siófoki kaputól tíz méterre, aki higgadtan lőtt a bal alsóba. Fiatal futballistánk először játszott tétmeccsen a felnőtteknél, és máris góllal hívta fel magára a figyelmet. A szünet előtt még Daru fejelt egy lesgólt, nyugodtan vonulhattunk pihenőre.

A második félidő már több pontatlanságot hozott, ennek ellenére nem lehet azt mondani, hogy nem lett volna élvezhető a játék. A mintegy 1500 néző (köztük 15 siófoki) a 64. percben Gottfried beadása után láthatta, ahogy Daru négy méterről, senkitől sem zavartatva fejel Tajtiba, majd három percre rá szöglet után a hosszún helyezkedő Forgácshoz került a labda, aki ballal a jobb alsóba lőtt. Ezt követően még kisebb lehetőségek, Bedi lőtt szép támadás után Tajti ölébe, Farkas vitte végig a labdát a ZTE kapujáig, de végül nem talált be, majd a lefújás előtti pillanatokban Babati választott rossz megoldást helyzetben. Összességében teljesen megérdemelt és magabiztos sikert aratott csapatunk, de szerdán, a Nyíregyháza otthonában sokkal nehezebb erőpróba vár a fiúkra.

ZTE FC - BFC Siófok 4-1 (3-1)

ZTE FC: Szappanos - Villám, Króner, Forgács, Deutsch - Patvaros, Végh (Bedi, 58.) - Gottfried (Fujsz, 78.), Szakály (Hegedűs, 83.), Babati - Daru

BFC Siófok: Tajti - Czingráber, Szalai, Berde (Nagy J., 74.), Farkas - Gréczi, Petneházi (Kozma, 66.), Gál, Futó - Nagy R. (Tamaskó, 46.), Nagy D.

Gólok: Daru (7.), Deutsch (23.), Gottfried (41.), Forgács (67.) ill. Gréczi (36.)

Kiállítva: Futó (38.)

A találkozón készített képgalériánk ITT ÉRHETŐ EL!

Hajrá ZTE!