Újpest FC - ZTE FC 2-0 (0-0)

2017.03.01 20:17

A továbbjutás már a meccs előtt eldőlt, a lilák a második félidőben a visszavágót is megnyerték / Erős csapattal állt fel a ZTE                                  

Habár az első mérkőzésen eldőlt a továbbjutás, a tisztes helytállásban és a jó eredmény elérésében reménykedhetett a ZTE az Újpest otthonában a ma esti kupavisszavágón. Csató Sándor erősnek mondható kezdőcsapatot küldött a pályára, Oláh bemutatkozott kék-fehérben, az igazán fiatalok közül pedig csak Ágoston Donát kezdett.

Aktívabban kezdett a mérkőzést teljesen komolyan vevő ellenfél, mégis majdnem mi szereztünk gólt, hiszen fél óra elteltével jakab találta el a bal oldali kapufát. Az első félidőt egy jóval eseménydúsabb második követte, a 49. minutumban Cseke beadását Nagy Gábor lőtte Fadgyas kapujába. Szép lassan jöttek a cserék is, egy ízben Hazard lövésénél Fadgyasnak kellett nagyot védeni, az 59. percben pedig Diarra szép góljával már kettővel vezettek a hazaiak. Ezt követően Pauditsnak voltak még lehetőségei, illetve az újpestiek is veszélyeztettek, de az eredmény már nem változott. A statisztika szerint jóval többet lövő lilák (14-4 az arány) ezúttal is nyertek, és 6-1-es összesítéssel jutottak a nagyeddöntőbe, míg a mieink ezután már csak a bajnokságra koncentrálhatnak.

Újpest FC - ZTE FC 2-0 (2-0)
UTE: Kovács Z. - Balázs B. (Kecskés, 59.), Pávkovics, Heris, Szűcs K. - Windecker, Cseke (Andric, 64.), Nagy G., Diarra, Hazard - Lázok J. (Anglov, 73.)
ZTE FC: Fadgyas - Angyal, Króner (Polényi, 59.), Forgács, Deutsch - Oláh (Kretz, 51.), Bedi - Babati, Ágoston (Ekker, 65.), Jakab - Paudits
Góllövők: Nagy G. (49.), Diarra (57.)