Szombathelyi Haladás - ZTE FC 1-3 (0-0)

2015.07.07 20:05

Részletes beszámoló edzőmérkőzésünkről / Jó játékkal, szép gólokkal vertük meg a Haladást                                                                

Rekkenő hőségben kezdődött körülbelül 800 néző előtt csapatunk második, szombathelyi edzőmérkőzése. Már az első percektől látszódott, hogy teljesen egyenrangú partnerei vagyunk a Halinak, és ez a lefújásig így volt. Sőt, többet lőttünk, próbálkoztunk, igaz, a legtöbb lövés csak csemege volt Királynak. Figyelemre méltó adat, hogy Kovács Dánielnek nem is kellett hazai lövést védeni. Stef Wils fejese volt az első lehetőség, de a bal kapufa mellé bólintott. Babati a túlaldalon került nagy helyzetbe, de fölé lőtt. Simonfalvi beadása után Daru fejesét védte Király, majd a 96-szoros válogatott kapus kiütötte Babati gyenge, lapos, bal oldal felé tartó büntetőjét is. Aztán Króner mentett óriásit az érkező csatár elől egy közèpre tett labdánál, védőnk a mezőny egyik legjobbja volt.
Hozzá kell tenni, a hazaiak több kínálkozó lehetőségnél az utolsó passzt rontották el, a hazai drukkerek nagy bánatára.
Fèlidőben Mészöly Géza sort cserélt, Csank mester csak hámat változtatott.
Majdnem bajba kerültünk a második játékrész elején: Schimmer adott be a jobb oldalról, a beadásra érkező csatár bombafejesèt Szappanos a levegőben úszva kapta ki a bal felsőből.
Aztánk Csank János is "megmutatta", miért is elismert edző. Szegletit küldte be, aki beállása után egy percen belül (első labdaèrintésèből) bombagólt rúgott. Az 58. percben ugyanis Horváth Roland fejjel készítette vissza a labdát fiatal középpályásunknak, aki nagy gólt ragasztott a jobb alsóba. Máris néma csönd a lelátón, csak a közvetítésben kiáltom: Gól! Két perc sem telik el, Szakály ugratja ki Horváth Rolandot, aki ziccerben Gyűrű felett bombáz a hálóba. Horváth Roland ugyanis - mondani sem kell - maximalista: egy csatárnak egy gólpassz nem elèg, gól kell; megtette. A 67. percben Gaál perdítette a labdát a kifutó Szappanos mellett nem sokkal mellé. Aztán kimaradt egy ajtó-ablak helyzet: 69. perc, Tihanyi kapja a labdát, elgurítja kapusunk, de a kapu mellett is. Aztán hasonló szituációt Popin már nem hagyott ki a 78. percben (1-2).Úgy érzi a többség, most még bármi lehet. Erre jön Szöllősi, aki a közèpkezdés után állít egyet a labdán, majd a felezővonaltól a kint álló kapus felett rúgja be harmadik gólunkat. Ha ezt bajnokin, netàn nemzetközi meccsen rúgja, hetekig beszélnének róla. A szombathelyiek bekiáltják hálóőrüknek: Köszönjük, Gyűrű! Én inkább azt mondom: Köszönjük, Feri! Itt eldőlt a találkozó, hosszú idő után (igaz edzőmeccsen) győztünk az ősi rivális otthonàban. S jó érzés, mikor a sajtórész alatt ülő hazai drukker feláll, kezet fog velem, és azt mondja: "Jók voltatok, sok sikert a bajnokságban!" Persze a viszonzás sem maradt el...
Haladás - ZTE FC 1-3 (0-0)
Gólok: Popin (78.) ill. Szegleti (58.), Horváth R. (60.), Szöllősi, 79.)
ZTE FC: Kovács D. (Szappanos, 46.) - Simonfalvi (Pajor, 88.), Króner (Tóth B., 88.), Fodor, Bedi (Bíró, 86.) - Szakály (Murai, 66.), Nagy T. (Horváth P., 82.) - Babati (Szegleti, 57.), Koller (Szöllősi, 54.), Városi (Bailo, 46.)- Daru (Horváth R., 46.)
Haladás: Király (Gyűrű, 46.) - Jagodics M. (Schimmer, 46.), Wils S. (Czingráber, 46.), Iszlai (Devecseri, 46.), Bosnjak (Jánvári, 46.) - Wils T. (Tihanyi O., 46.; Medgyes, 86.), Török M. (Nagy P., 46.)- Gosztonyi (Németh M., 46.), Angyal (Batalero, 46.), Martinez (Popin, 46.)- Radó (Gaál, 46.)
Nem állt be: Grabant, Jancsó, Rácz, Petró, Gyurján M.
Folytatás szombaton, Sárváron!