Szolnoki MÁV - ZTE FC 1-1 (1-0)

2015.02.28 16:00

Délczeg egyenített büntetőből / Szakályt kiállították                                                                                                                                

Együttesünk megtizedelve érkezett Szolnokra, hiszen Kovács Gergő eltiltás miatt hiányzott, rajta kívül hat játékos pedig betegség miatt hagyta ki a találkozót.

A Tiszaligeti Stadionban néhányszáz néző volt kíváncsi a találkozóra, amely 1-1-es döntetlennel zárult. Küzdésünknek köszönhető az egy pont, amelyre végülis rászolgáltunk. Az első félidőben Babatinak volt kapufája, valamint jó szabadrúgása is, azok viszont nem mentek be. Ellenben Papucsek fejese utat talált Szappanos kapujába. A félidőben tehát 1-0-volt a hazaiaknak. Szakály Attila négy perc alatt összeszedett két sárgát, így a hosszabbítással együtt 44 percet játszottunk emberhátrányban. Az 59. percben Délczeget buktatták, a sértett pedig megszerezte tizenegyesből szezonbeli hetedik gólját.

Honlapunk élőben közvetített, ezt elolvasva megtudhatják a találkozó részleteit:

1.p. Megy a meccs.

10.p. Együttesünk támadólag lép fel eddig, a Szolnok inkább csak védekezik. Igaz nagy helyzetünk még nem volt.

15.p. Sajnos máris egy sérülés csapatunkban: Bedi Bencének kell elhagyni a pályát, helyén a Lentiből érkezett Horváth Péter, aki most debütál a ZTE-ben. Reméljük, hogy sikeresen. 

23.p. Nagy István kap sárgát a vendégeknél. Közben Bedi már a kispadoknál sincs, bevitték az öltözőbe, reméljük, azért nincs nagy baj.

25.p. Augusztusban 3-0-ra legyőztük a Szolnoki MÁV-ot hazai pályán. Délczeg és Melczer egy-egy tizenegyest váltottak gólra, míg Babati a két említett gól között talált be. Azóta azért sokat javult ellenfelünk.

26.p. Vezet a Szolnok. Nagy beadta a jobboldalról, Papucsekre nem figyeltek védőink, ő pedig góllal büntetett. 1-0 a Szolnoknak, innen kell felállni.

29.p. Ilyen nincs! Babati felső kapufát lő! Egy kapu elé passzolt labdát vesz le, majd bombáz a lécre!

40.p. Papucsek, azaz a gólszerző sárgul be, majd Babati is, színészkedésért.

45.p. Babati szabadrúgást rúghatott távolról, a hazai kapus szépen védett.

46.p. Vége az első félidőnek, 1-0-ra vezet a Szolnok.

Nem játszunk rosszul, a hazaiak szintjét mindenképpen megütjük, a döntetlen reálisabb lenne. De ők lőttek gólt, mi pedig nem, és ugye a fociban ez számít. Mindenesetre van még 45 perc megfordítani a meccset. A játék eddigi képe alapján ez sem lehetetlen küldetés.

46.p. Máris megy a 2. félidő.

47.p. Szakály sárgul be.

50.p. Nagy csapás: Szakály Attila kiállítása miatt emberhátrányba kerülünk 1-0-ás hátránynál. Védekező középpályásunkat második sárgával küldi le a játékvezető.

52.p. Sajnos a következő, Szigetszentmiklós elleni bajnokin Kovács Gergő és Szakály is el lesz tiltva. Abban azért bízunk, hogy sérültjeink felépülnek addig. Szakály Attilával kapcsolatban egyébként a múlt szombati hazai bajnokin is feltűnt nekem, hogy elég sokat szabálytalankodik. Akkor nem kapott lapot, most viszont két sárgát is, ami ugye "kicserélődik" egy pirosra.

55.p. Nagy helyzetet hagyott ki a hazai csapat: Szappanos cselezgetett kapuja előtt és eladta a labdát. Vári Rokszinhoz tette, aki hihetetlen helyzetben fölé vágta.

59.p. GÓÓÓL! Délczeget buktatták a tizenhatoson belül, Böcskei Balázs befújta a büntetőt. Délczeg odaállt a labda mögé, és berúgta. Emberhátrányban egyenlítettünk, 1-1!

60.p. Néhány perccel a büntető előtt cserélt vezetőedzőnk, Lendvai Miklós, Murai helyett Darut küldte be, most pedig Kis Károly változtat: Rokszin és Lengyel helyett érkezett a pályára Zsolnai Róbert és B. Tóth Balázs.

63.p. Zsolnai első labdaérintéséből gólt szerezhetett volna: közelről fejelhetett, ám fölé bólintott. Köszönjük meg neki!

65.p. Bíró Andrásnak villan a sárga lap.

73.p. Az elmúlt percekben egyértelmű a hazai csapat dominanciája, emberhátrányban vagyunk, tehát most már valószínűleg az 1-1-nek is örülni kellene.

80.p. Csirszki helyett Tóth D. érkezett a Szolnokba.

83.p. Nálunk is csere: Babati helyett Szegleti. Babati próbált, voltak lehetőségei az első félidőben, most viszont véget ér számára ez a találkozó.

Szegletinek egyébként ezek az első percei a 2014/2015-ös NB II-ben. Rajta kívül Daru és Horváth Péter is ma mutatkozott be a bajnokságban ZTE FC mezben.

89.p. Ha eddig kibírtuk emberhátrányban, bírjuk ki a végéig! A hazaiak támadnak, de nincs igazán átütőerő a játékukban. A jelen helyzetet nézve a döntetlen is siker lenne.

90.p. 4 percet ad rá Böcskei Balázs. Ennyit kell kibírni.

94.p. Délczeg kapott egy sárgát időhúzásért. Fél perc van hátra, a vendégek még megpróbálják felívelni a labdákat.

94.p.Vége a találkozónak, 1-1-el zárult. A küzdésért jár a dicséret!