Swietelsky-Soproni VSE – ZTE FC 1-4 (1-3)

2016.10.16 20:42

Magabiztos győzelem a két kiállítást hozó, feszült hangulatú mérkőzésen / Babati a 92. percben tette fel az i-re a pontot                              

Második idegenbeli sikerét aratva értékes három pontot szerzett a ZTE FC a hűség városában. A Sopronban lejátszott bajnokit nyugat-magyarországi rangadóként vezették fel, ennek ellenére mindössze párszáz néző volt kíváncsi a meccsre. És akik Egerszegről ellátogattak az összecsapásra, már az első percben dörzsölhették a tenyerüket: a klubunkban korábban 11 évet eltöltő Kovács Gergő szabálytalanságát büntetővel és azonnali piros lappal „díjazta” Radványi Ádám játékvezető, s mivel Babati Benjámin nem hibázott, rendkívül jó helyzetbe került csapatunk. Örömünk pedig fokozódhatott a 12. percben, amikor Jakab bal alsóba tartó lövésébe Heinrich suta mozdulattal ért bele, így a labda a hálóban kötött ki. Együttesünk pedig szerencsére nem állt le, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a 22. minutumban Babati egy remek, védők közé belőtt labdát vett át és lőtt a hazai kapuba, 0-3. A hazaiak szénája pocsékul állt, ennek ellenére Soós szép középre adását Erdélyi Szappanos kapujába juttatta, megszerezve a szépítő gólt. Belelkesedtek a soproni játékosok és szurkolók is, de hiába, hiszen a 41. percben a csereként beállt Fazekas Géza egy felelőtlen mozdulat miatt az öltözőbe kényszerült menni. A félidő hajrájában még Forgács lövése és az azt követő Heinrich-bravúr volt feljegyezhető, összességében már ekkor kijelenthető volt, hogy eldőlt a három pont sorsa.

A második játékrész már jóval kevesebb eseményt tartogatott számunkra, a hazai hálóőrnek azonban többször is bravúros mozdulattal kellett mentenie az újabb kapott találat elkerülése érdekében. Ezek közül kiemelhető Bobál ziccere, ami Heinrichben akadt el, több ajtó-ablak helyzetünket pedig lesen állította meg az asszisztens. Egyes időszakokban Supka Attila tanítványai is percekig támadtak, igazi helyzetet azonban nem sikerült kialakítaniuk. Közben Csató Sándor is változtatott, érkezett Daru, Hegedűs, és bemutatkozott felnőtt bajnoki meccsen Ágoston Donát is. Az ezúttal kipróbálásra került Bobál-Daru csatárkettős utóbbi tagja által a 92. minutumban kiharcolt szabadrúgása után került fel az i-re a pont, ugyanis a mérkőzés embere, Babati Benjámin magabiztosan csavarta a labdát 17 méterről a kapu jobb oldalába. Miközben a ZTE-sek a győzelemnek örültek, a soproni drukkerek a játékvezetői csapaton kérték számon az összecsapás alakulását, ami legyen az ő dolguk, az mindenesetre biztos, hogy soproni sikerével a Csató-csapat a tabella 5. helyére lépett fel.

Swietelsky-Soproni VSE – ZTE FC 1-4 (1-3)
Vezette: Radványi Ádám (Szécsi István, Király Zsolt – Berényi Tamás)
Soproni VSE: Heinrich - Soós, Eszlátyi, Batizi-Pócsi (Fazekas, 31.), Erdélyi (Gyürki, 75.), Sifter, Nagy P., Kovács G., Szabó L., Tóth D. (Szellák, 30.), Kapacina
ZTE FC: Szappanos - Villám, Nagy T., Forgács, Deutsch - Patvaros, Kretz - Babati, Jakab (Daru, 62.), Gottfried (Ágoston, 84.)– Bobál (Hegedűs, 84.)
Gólszerzők: Erdélyi ill. Babati (3), Jakab
Sárga lapok: Soós ill. Patvaros, Villám, Jakab
Piros lapok: Kovács G. (1.), Fazekas G. (41.)

A találkozó képgalériáját ITT ÉRHETI EL!