Sorozatban a harmadik győzelem a cél Cigándon - felvezető

2017.05.13 20:12

Közel sem várható sima meccs, csapatunk azonban esélyes a cigándi bajnokin / Beválni látszik az ötvédős rendszer                                          

A Békéscsaba és a SZEOL legyőzése után holnap ismét bajnoki mérkőzés vár csapatunkra, vasárnap 17:30-tól a bennmaradásért küzdő Cigánd vendégei leszünk. Az ősszel hazai pályán 2-1-re legyőzött ellenfél az utolsó előtti helyen áll a Merkantil Bank NB II-ben, matematikai esélye van még a bennmaradásra, amihez azonban most már több bravúrra is szükségük lenne. Az év közben edzőt is váltó holnapi riválisunktól az ősszel három pontot levontak jogosulatlan szereplés miatt, ami szintén nagyon hiányzik nekik, négy körrel a vége előtt hét pontra vannak a bennmaradást érő pozíciótól. Hozzátesszük, jelen állás szerint három tavalyi NB III-as feljutó (Cegléd, Cigánd, SZEOL) esik ki, és az NB I-ben is elképzelhető, hogy a Mezőkövesd és a Gyirmót búcsúzik (előbbi még bennmaradást érő helyen áll, utóbbi már biztos kieső). Mindez bizonyítja, van különbség az osztályok között, nem is kevés, és lehet, hogy a Cigándnak erre rá is megy ez a szezonja.

Együttesünk az elmúlt két fordulóban szerzett hat ponttal lépkedett előre a bajnoki táblázaton, amire holnap is meglesz az esély. Legjobb esetben a hetedik pozícióba is felléphetnénk a tizedikből, persze ehhez több eredmény közrejátszása is kellene. Az azonban kijelenthető, hogy ha a hátralevő meccseken jól szerepelünk, a hetedik hely mindenképpen elérhető közelségben van (a hatodik Vác nyolc ponttal előz minket, igaz, még egymás ellen is játszunk). Ehhez az önbizalom most adott lehet, a fiúkon már a nyáron a vezetőedzői posztot átvevő Zoran Szpisljak szeme is rajta van. A szoros mezőnynek köszönhetően természetesen a hátrafelé lépésre is van lehetőség, de erről inkább ne is beszéljünk.

A SZEOL ellen lecserélt Kretz Bálint sérülése nem súlyos, de lehet, hogy nem kockáztat még Csató Sándor, főleg hogy a helyére beállt Bedi győztes gólt rúgott. Pauditsot csütörtöki műtétje után hosszabb időre elvesztettük, Jakab Dávid azonban pénteken már edzhetett. Ősszel Bobál Gergely két gólja döntött, ő most is bevethető, az azonban még nála is kérdéses, hogy nyártól is marad-e, hiszen a Honvéd kölcsönjátékosaként futballozik Zalaegerszegen. Rajta kívül Deutsch, Fadgyas, Oláh, Kovács Gábor, Szatmári és Angyal is kölcsönjátékos, a tervezett négy-öt igazolást nagyban befolyásolhatja tehát, hogy közülük ki megy, ki marad.

Most azonban még a Cigánd elleni mérkőzésen van a hangsúly, remélhetőleg holnap este örömteli eredményről számolhatunk majd be.

Cigánd – ZTE FC vasárnap 17:30
Cigánd, vezeti: Veizer Róbert (Horváth Róbert, Szilágyi Norbert; Nagy Norbert)
Várható kezdőcsapatunk: Szappanos – Króner, Polényi, Kovács G., Forgács, Deutsch – Babati, Nagy T., Bedi, Szatmári – Bobál

Hajrá ZTE!