Soroksár - ZTE FC 1-2 (1-1)

2016.09.14 18:00

Daru a hosszabbítás végén fejelte be három pontot érő gólunkat / Szezonbeli első idegenbeli győzelmünket arattuk                                 

A Budaörs ellen kijelölt kezdőcsapaton több helyen változtatott Csató Sándor vezetőedző a Soroksár ellen ma 16 órától lejátszott bajnokin. Ezúttal a kezdő sípszótól pályán volt Sundas Alexis, Végh Gábor, Jakab Dávid és Bobál Gergely is. Az első negyedórai mezőnyfölényünk ellenére a 15. percben majdnem vezetést szereztek a hazaiak, de Szappanos védte a 16 méteres lövést. Négy minutummal később viszont ünnepelhettünk, Deutsch szabadrúgása a sorfalon irányt változtatva került a kapu jobb oldalába, 0-1. A 33. percben remek soroksári támadás után Deutsch az utolsó pillanatban becsúszva mentett, majd ugyanennek a percnek a végén egalizáltak a sárga-feketék: bizonytalankodó védelmünk asszisztálása mellett Lovrencsics Balázs lőtt kapura, végül a labda a kapufáról pattant be, 1-1. A 43. percben Bobál került helyzetbe az ellenfél kapuja előtt, de az utolsó pillanatban elesett. Többszöri visszajátszás után úgy láttuk, nem ért büntetőt a szituáció. A szünetben a reális 1-1 volt az eredmény 7-7 lövési kísérlet mellett.

Az 58. percben Pál nem sokkal fejelt mellé, az 59.-ben pedig Sándor bombáját óriási bravúrral hárította Szappanos. Húsz percet kellett várni első helyzetünkre a 2. félidőben, ekkor Bobál nem sokkal vétette el a kaput. Kiegyenlített mezőnyjáték zajlott ebben a játékrészben egy jónagy zuhéval színesítve. Az utolsó percekben Gyepes szabálytalanságai bosszantották fel szurkolóinkat, akik a hosszabbításban örülhettek, hiszen a végén Jakab beadását Daru fejelte a kapuba, 1-2. Csapatunk így megszerezte első idegenbeli győzelmét a szezonban.

Soroksár – ZTE FC 1-2 (1-1)
ZTE FC: Szappanos – Sundas, Króner, Forgács, Deutsch – Nagy T., Kretz – Babati (Patvaros, 67.), Végh (Ekker, 67.), Jakab – Bobál (Daru, 76.)
Gólszerzők: Lovrencsics (33.) ill. Deutsch (19.), Daru (90+2.)
Sárga lapok: Gengeliczky (18.), Huszák (50.), Haris (80.), Gyepes (85.) ill. Babati (22.), Daru (90.)
Jók: Csilus T., Sándor I. ill. Szappanos P., Deutsch B.

Hajrá ZTE!