Soproni VSE - ZTE FC 1-2 (0-0)

2015.09.26 19:06

Szoros, küzdelmes mérkőzésen szereztünk három pontot / Daru tizenegyesből szerzett gólja döntött                                                    

Szoros, kiegyenlített mérkőzésen szerzett értékes három pontot csapatunk Sopronban. Az első félidőben sok technikai hiba mellett játszottak a csapatok, az első felében a hazaiak domináltak, a félidő felétől viszont már inkább mi támadtunk.

A második játékrész színvonalasabb játékot hozott, Babati -a hazai szurkolók szerint egyértelműen lesről született - találatával nálunk volt az előny, majd Zamostny fejesből egyenlített. Pár perccel a vége előtt a Városi buktatásáért megítélt büntetőt Daru váltotta gólra, s igaz, a hazaiak a hosszabbításban még betalálhattak volna, sikerült kihúznunk. Szappanos bravúrjain kívül a győzelmünket igazából annak köszönhetjük, hogy eggyel több gólt lőttünk, mint a Sopron.

A hazaiak a vereség okát a játékvezetésben keresik, szurkolóik magukból kikelve szidalmazták a bírókat, de mi ne ezzel foglalkozzunk, hanem örüljünk a győzelemnek.

A mérkőzés helyzetei és góljai:

8. perc: Szappanos ütötte a labdát pont Grabant elé, aki fölé emelt.

17. perc: Bal oldali beadás után Zamostny fejelt nem sokkal mellé.

19. perc: Gyagya nagy hibája után Zamostny ziccerben lőhetett, Szappanos bravúrral védett.

22. perc: Daru cselei után a rövid alsót célozta, Heinrich lábbal mentett.

34. perc: Babati 30 méterről lőtt szabadrúgást, ami a kapusról kipattant, majd Városi lövését is hatástalanította a hálóőr.

39. perc: Zamostny nem sokkal vétette el a bal alsót.

70. perc: Kapu előtti kavarodást követően Babati kapott jó labdát, majd elgurította azt a kapus mellett. 0-1

74. perc: Kapu elé belőtt labdánk több ember előtt is elsuhant, majd Gyagya bal felsőbe tartó lövését blokkolták a védők.

85. perc: Baracskai ívelt középre a jobb oldalról, Zamostny pedig a kapu bal oldalába fejelt.

87. perc: Városi tört be a tizenhatoson belülre, majd elesett, Berger tizenegyest ítélt. Daru állt a labda mögé és lőtt a jobb alsóba. Heinrich kapus nagyon rajta volt.

A három perces hosszabbítás alatt nyomtak a hazaiak, Szappanos két ízben is nagyot védett, többször védőink tisztáztak, így sikerült megnyerni a mérkőzést.

ZTE FC: Szappanos – Króner, Gyagya, Forgács, Fodor (Patvaros, 46.) – Bedi, Nagy T.- Babati (Bailo, 82.), Szakály (Bíró, 64.), Városi – Daru
Cserepad: Kovács D. (k), Simonfalvi, Szalkai, Koller

Sopron: Heinrich – Holdampf, Füredi, Jancsó, Rácz (Bedi N., 77.), Zamostny, Jovetic, Szalai, Pados, Tóth M. (Baracskai, 61.), Grabant (Patizi-Pócsi, 57.)
Cserepad: Halasi (k), Papp, Pető, Katona

További képek facebook oldalunkon!