Simon Antal: -Ne legyünk elégedetlenek (az interjú 1. fele szöveges formában)

2013.06.05 18:22

Ahogy korábbi cikkünkben jeleztük, a  Studio FM rádió interjút készített Simon Antal vezetőedzővel. Most az interjú 1. felét szöveges formában közöljük.

Szombaton a nyilatkozat 2. részét is közzétesszük weboldalunkon.

 

 -A Haladásról tudtuk, hogy egy ügyes, gyors csapat, és a Szombathely-Zalaegerszeg mérkőzéseknek mindig külön hangulata van. Ezt lehetett érezni a vasi fiatalokon és a mi csapatunkon is. Egy nagyon gyors mérkőzés volt, talán ez volt a probléma, hogy fölvettük ezt a gyors játékot. Nagyon sok alacsony, mozgékony játékosa volt a Szombathelynek, ezáltal ezen a kicsit mély talajon jobban tudtak érvényesülni. A mérkőzés összképe alapján végül is sok helyzetünk volt, rúgtunk 4-5 kapufát, volt a Szombathelynek is. Én úgy gondolom, hogy az alapvető célunk az, hogy az első 5-ben legyünk és ne kelljen osztályozót játszani, és ne kelljen még 2 hétig azon izgulni, hogy hogyan lesz NB II-es csapata Egerszegnek jövőre, azt teljesítettük.

 

-Jó lett volna nyernünk, és elköszönni a közönségtől egy ilyen "mini" presztízsmérkőzéssel, mert a másodosztályban is ennek megvan a rangja. A közönség úgy gondolom, jól szórakozott, nyilván azt szerették volna, hogyha a végén tudnak örülni egy győztes gólnak, mi is ezt szerettük volna, most ez nem jött össze.

 

-Nagyon nagy magassági fölényünk volt, a kezdettől kezdve ezt lehetett érezni, az ellenfél kapusa nagyon jól védett, és elég agresszíven leütköztek bennünket.

 

-Volt egy szerencsés időszak, mert a hó által nyertünk még 1 hetet, ezáltal kicsit jobban össze tudtunk a csapattal csiszolódni, és nyilván nem volt mellékes, hogy négy győzelemmel indultunk. Én úgy érzem, hogy azt határozták meg hogy az 5-ben legyünk, 4 győztes meccsel kezdtünk és ez már megadta azt a lendületet, ami kitartott, volt egy kis hullámvölgy, de összességében végig magabiztosan tartozzuk ezt a helyet. Elöl eldőltek a dolgok, tehát sokkal előrébb nem végezhettünk volna, azok a csapatok is nagyon jól játszottak, akik előttünk voltak. Nem számoltam, de szerintem 6-8 pontot fogtunk, és szerintem ezzel most meg kell, hogy elégedjünk. 

 

-Nyilván amikor az ember elkezd egy ilyen feladatot, látja, hogy mi a cél, én láttam, hogy olyan nagy lemaradásunk nincsen, és ez nem egy lehetetlen küldetés vállaltunk, és ezt próbáltuk realizálni.

 

-Nyilván az ember azt tervezi, hogy minden mérkőzést megnyer, de azért ellenfél is van a pályán. Játszottunk jó mérkőzéseket, rangadókat is, tehát összességében ne legyünk elégedetlenek.

 

-Szerdáig a csapat edzésben lesz, és elég sok játékosnak, 8 játékosnak lejár a szerződése, nekünk, edzőknek is egy opciós szerződésünk van, tehát én úgy gondolom, hogy a jövő hét elején elsősorban a tárgyalások lesznek, és Nagy Ferenc elnök úrral fogjuk a jövőt átvizsgálni.

 

-Jelenleg tárgyalások zajlanak, és még gondolkozunk rajta, hogy kit lehetne beépíteni a csapatba.