Simon Antal: -Bent kellett maradnunk

2013.06.03 13:48

Vezetőedzőnk, Simon Antal szezon közben vette át az együttest, és sikerült elérnie az alapcélt: benntmaradni. A szezonról és a további tervekről készített vele interjút a www.zalasport.hu stábja, a következőkben ezt az interjút közöljük.

- Az alapcélt biztosan teljesítette a ZTE, könnyűnek, vagy nehéznek érezte a feladatot?

- Ha egy edző menetközben érkezik egy csapathoz, vannak dolgok, amelyeket nem lát előre - vélekedett Simon Antal. - Menetközben kellett megismernem a csapatot. Igaz, az alapemberek közül Vlaszákkal, Kocsárdival és Mátéval már dolgoztam együtt a kék-fehéreknél. A gyors feltérképezés után arra a megállapításra jutottam, hogy a ZTE-nek ezzel a játékoskerettel bent kell maradnia az NB II-ben. Annak ellenére is, hogy érkezésemkor többen sérüléssel bajlódtak, és két játékosunkat hosszú időre eltiltották. A Tatabánya és a Baja elleni vereséget leszámítva a csapat hozta a nyerhető mérkőzéseket.

- Többen úgy vélik, a ZTE célfocit játszva maradt bent az NB II-ben. Mennyire ért egyet ezzel a megállapítással?

- Nem volt sok forduló hátra, amikor átvettem a csapatot. Nagy kockázatot nem lehetett vállalni. A győzelmeket egyébként sem kell megmagyarázni. Irányításom alatt arattunk több olyan győzelmet, ahol a csapat jól is játszott. Amikor egy bajnoki osztályból sok a kieső, első a racionalitás. A szép játék nem mehet az eredményesség rovására.

- A bent maradás csapatsiker, vagy kellettek hozzá jó egyéni teljesítmények, mint például Pavicsevicsé?

- A foci csapatjáték, azonban természetesen kellenek hozzá jó egyéni teljesítmények is. Nem csökkentve Pavicsevics érdemeit, de Grbsic, Frizoni és Seye is sokat tett a bennmaradásért. Ehhez társult egy stabil védelem. Ne feledjük, több találkozót úgy nyertünk meg, hogy nem kaptunk gólt.

- Mennyire ismerte meg a csapatot, és mire lehet képes a ZTE az egy csoportos NB II-ben?

- A játékosok tudásával tisztában vagyok. Sajnos, nyolc alapembernek lejár a szerződése. Sorsukról és a célokról rövidesen leülünk tárgyalni Nagy Ferenccel. Az elnök úrnak kell kitűznie célokat. Jó lenne a játékosok többségét megtartani, és megerősíteni a játékoskeretet. Az utánpótlásból elsősorban Szegletire, Babatira és Pálra lehet számítani. A szakmai háttér mellé oda kell tenni az anyagiakat. Véleményem szerint az egycsoportos másodosztályban 5-6 együttes versenyez majd a feljutó helyekért. Ha a ZTE ott akar lenni az említett csapatok között, az általam vázolt elképzeléseknek meg kell valósulniuk.

- Ettől függ az ön maradása is?

- A szerződésem lejár. Természetesen a játékosok mellett a jövőm is szóba kerül. Június 15-ig kell nekem is és a klubnak is döntenie a hogyan továbbról.

 

Forrás: zalasport.hu