Répcelaki SE - ZTE FC 3-6 (0-1)

2016.07.20 18:33

Wembley – Répcelak: ugyanúgy 3-6 / Két próbajátékos is pályára lépett, akik jó benyomást tettek Bozsik József edzőre                                  

Ma délután Répcelakon vendégeskedett csapatunk egyik fele. A felnőtt keret fiatalabb tagjaiból álló keret az U 19-es csapatból feltöltve Bozsik József edző vezetésével lépett pályára a Vas megyei első osztály tavalyi harmadik helyezettje ellen.  A megyei szinten mindenképpen kulturált, szép stadionban szűk száz – helyi – néző volt kíváncsi az összecsapásra.

A találkozó első félidejében kiegyenlített játék folyt a pályán némi ZTE-fölénnyel, de időnként a hazaiak is vezettek tetszetős támadásokat, főleg Jordán révén keverték meg időnként bal oldali védelmünket. A vezetést viszont mi szereztük meg a félidő hajrájához közeledve, egy jobb oldali akció végén Koltai lőtte ki Horváth kapujának jobb alsó sarkát. A szünetben így 1-0-ra a ZTE vezetett.

A második félidő sokkal több lehetőséget, helyzetet és gólt tartogatott: nem telt el negyedóra a második játékészből, amikor fiatal csapatunk már négygólos előnyben volt. Pár perccel a játékrész kezdete után a próbajátékos Currenti zörgette meg a hálót, nem sokkal később pedig duplázott. Szalkai is próbálkozott, és megérte: jobb oldali sarokrúgást követően, amit kicsiben végeztünk el, jó tíz méterről, szélről lőtt kapura, a labda pedig a kapus mellett a rövid alsóba vágódott. Nem sokkal később ő is második gólját jegyezte: egy ziccert fejezett be pontosan. 0-5 után jött az első répcelaki gól, Hegedűs félpályás labdavesztése után Tóth Dávid vezette Fadgyasra a labdát, és nem hibázott. Majd a félidőben beállt Görbe Marcell villant: aktívan játszó futballistánk húsz méterről lőtte ki a bal felső sarkot. Ekkor már 1-6 volt az állás, a végén viszont párszor bizonytalankodtak védőink, ezt pedig kihasználta a Répcelak: előbb Kiss Tibor, majd Tóth Dávid talált be, beállítva a legendás 3-6-os végeredményt.

Csapatunkban ma két próbajátékos is szerephez jutott: az 1997-es születésű Marsai Máté és a svájci-olasz Aurelio Currenti is bizonyíthatott. Utóbbi Lutzernben nevelkedett, a tavalyi szezonban pedig már felnőtt csapatban játszott Svájcban, és ma is gólveszélyesen futballozott. Bozsik József edző a lefújást követően honlapunk érdeklődésére elmondta, jó benyomást tettek rá a próbajátékosok, de csak később, a szakmai stáb tagjaival egyeztetve döntenek arról, hogy szombaton, az „A-keretben” is megnézik-e őket mérkőzésen. A találkozón egyébként felfelé tűnt ki játékával Ágoston Donát, aki a pálya több pontján feltűnve folyamatosan kérte és megjátszotta a labdát, aktívan vette ki a részét a sikerből.

Répcelaki SE – ZTE FC 3-6 (0-1)

Répcelak: Horváth B. – Tamási R., Balassa P., Németh G., Baranyai Á. – Tóth D., Harkai D. – Balikó, Tóth D., Csordás – Jordán
Csereként pályára lépett: Berényi, Fazekas, Dulicz, Kiss T., Barcza

ZTE: Fadgyas – Sundas, Szi-Péter, Péntek B., Szalkai- Ágoston, Hegedűs-  Marsai, Koltai, Currenti, Horváth L.
Csereként pályára lépett: Gáspár,  Meidl , Görbe