Nafta Lendva - ZTE FC 1-2 (0-1)

2016.07.27 19:58

Győzelemmel zárta a ZTE a felkészülési mérkőzések sorozatát / Lendván mindkét félidei csapat jól teljesített                                     

Ma 18 órától a szlovén-magyar határtól néhány kilométerre fekvő Lendva városában lépett pályára a ZTE FC felkészülési mérkőzésen. Az egykor magyar terület, jelenleg szlovén kisvárosban szinte mindenki beszél magyarul, a tájékoztató táblák is „mintha nekünk készültek volna”. A váráról, szőlőhegyeiről és finom borairól híres Lendván a szebb napokat látott Nafta Lendva jól előkészített pályával és harmadosztályú szinten remeknek mondható stadionnal várta együttesünket.

Csató Sándor vezetőedző az első félidőben állította ki az erősebb tizenegyet. Jó iramban kezdtek a csapatok, a játékosok nagy elánnal vetették magukat a párharcokba az első percekben. A 12. percben máris vezetéshez jutottunk: Villám az oldalvonal mellől, jobbról tekert a kapu elé, Daru pedig mintaszerűen bólintott a jobb felső sarokba. Négy perccel később ígéretes kontratámadást vezethettünk, végül azonban hátul Villámnak kellett tisztázni. Negyedóra elteltével megélénkültek a hazaiak is, a tizenhatosunk előterében viszont pontatlanná váltak. A 25. minutumban Városi tört be a tizenhatoson belülre, középre passzolt Darunak, aki nehéz helyzetben mellé sarkazott. Láthattunk lendvai szabadrúgást is veszélyes helyről, de Szappanosnak még védenie sem kellett az első játékrészben. A 29. percben tűzijáték alakult ki a hazai kapu előtt, Daru fejesét bravúrral védte a kapus, a végén pedig Króner lőtt fölé. Két percre rá Bedi próbálkozott távolról, a hálóőr magabiztosan fogta a labdát, a 37. minutumban viszont már majdnem 0-2-ra módosult az eredményjelző: Városi beadása csúszott le a lábáról, ami így a felső lécről majdnem bepattant, végül kirúgás lett. A 43. percben Patvaros indította a védők közül kilépő Babatit, akinek lövését a kapus hárítani tudta.

A szünetben sort cseréltünk, ezúttal egy fiatalabb csapat bizonyíthatott. A második félidő első komolyabb helyzete gólt hozott: a bal oldalról ívelhettek be szabadrúgást a lendvaiak, amit az üresen helyezkedő hazai játékos a kapuba bólintott. Az biztos, hogy védelmünk eltolódott, talán a csereként beálló Fadgyas kapus is kiléphetett volna. Negyedórára volt szükség, hogy helyzetünk legyen, ekkor Deutsch fejesét védte a kapus, majd négy perccel később Nagy Tamás életerős, 18 méteres bombáját ütötte ki a bal alsóból a hazaiak hálóőre. A 70. minutumban jutottunk ismét vezetéshez: jobb oldali sarokrúgást követően a hosszúra átszálló labdát középre lőtte vissza játékosunk, az érkező Deutsch pedig bevarrta a kapuba, 1-2. Előtte nagy lendvai helyzetet úsztunk meg, csatáruk szinte ziccerben gurított mellé egy kapu előtti kavarodást követően. A 76. percben Sundas kerülte meg ellenfelét a büntetőterületen belül, ziccerét viszont a hazai hálóőr kiütötte. Ezt követően jó néhány ZTE-szögletet láthattunk, a mieink játszottak fölényben, a hazaiak csak időnként jutottak el kapunkig, lövésig egyáltalán nem. A találkozó 2-1-es sikerünkkel végződött, így csapatunk győzelemmel hangolt a vasárnapi bajnoki rajtra.

Nafta Lendva – ZTE FC 1-2 (0-1)
ZTE FC: Szappanos (Fadgyas, 46.)– Villám (Sundas, 46.), Króner (Nagy T., 46.), Forgács (Kretz, 46.), Szalkai (Deutsch, 46.) – Patvaros (Ágoston, 46.), Bedi (Hegedűs, 46.) – Babati (Gottfried, 46.), Végh (Szakály, 46.), Városi (Fujsz, 46.)- Daru (Vass Gy., 46.)
Gólszerzőink: Daru és Deutsch

A mérkőzésen készített képgalériánkhoz KATTINTSON IDE!

Hajrá ZTE!