Most már csak a győzelembe menekülhetünk- felvezető

2017.04.29 20:31

Öt nyeretlen meccs után nyerne ismét a ZTE FC / Jó emlékeink lehetnek holnapi ellenfelünkről                                                               

Holnap öt nyeretlenül megvívott tétmérkőzés után a Sopront fogadja együttesünk a ZTE Arénában. A 18 órakor kezdődő találkozó tétje a szurkolók kiszolgálása és a hosszú idő után szerezhető három pont mellett az, hogy marad-e esélyünk mondjuk az első nyolcban végezni. A Csató-csapat jelenleg tizenkettedik, három ponttal a Sopron előtt, akik azonban kevesebb győzelmük miatt holnap semmiképp sem előzhetnek meg minket. A Nyíregyháza igen, hiszen ők 39 ponttal állnak a 13. pozícióban. A hátralevő fordulókban komolyabb reményeink már nem lehetnek, látható, hogy a jelenlegi csapat az NB II középmezőnyébe tartozik. Ez nem kritika részünkről, csak ahogy mondani szokták, az eredmények nem hazudnak, és kissé csalódást keltő volt hallani, de valóban a valóságot szemléltette, amikor a Budaörs elleni 2-2 után (amikor még jóval jobban álltunk) Bognár György, a hazaiak szakmai igazgatója honlapunknak adott interjújában – mikor arról kérdeztük, hogy mennyire tud örülni az egy pontnak, mégis a ZTE ellen érték el – elmondta: „Ez a ZTE egy középcsapat az NB II-ben. Úgy terveztem, hogy ők verhetőek lesznek”.

2016. december 1. óta két tétmérkőzést és egy edzőmeccset sikerült megnyernünk (a Nyíregyháza, a Balmazújváros illetve a Budafok ellen), amit tekintve nem is olyan rossz a jelenlegi helyezés. A Sopron szintén szebb napokat megélt csapat, de kiesni már ők sem fognak, és náluk azért kisebbek a szurkolói elvárások is. Idevágó hír, hogy a hűség városának csapata megkapta az NB II-es licencet a következő évre, a ZTE nincs azon csapatok között, akik első körben megkapták az induláshoz szükséges licencet.

Holnap vezetőedzőnk ismét számíthat a szezonban az egyik legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtó Deutsch Bencére, aki letöltötte sárga lapos eltiltását. Babati Benjámin játéka még nem garantálható, de jó esély mutatkozik a pályára lépésére. A következő fordulók a játékosok számára olyan szempontból biztosan fontosak lesznek, hogy aki jövőre is itt szeretne játszani, bizonyítania kell, illetve még a jó pár kölcsönjátékos esetében is sok a kérdőjel.

A meccsről élő, rádiós közvetítést adunk 17:55-től a ZTE Arénából, s érdemes megjegyezni, hogy jövő szerdán Békéscsabára látogatunk, egy hét múlva pedig ismét hazai bajnoki, a tökutolsó SZEOL ellen. A Sopron ellen jó emlékeink lehetnek, ősszel ugyanis 4-1-re vertük őket, és a tavalyi idényben is oda-vissza felülmúltuk őket, 1-0-s és 2-1-es győzelmeket aratva.

ZTE FC – Swietelsky-Soproni VSE vasárnap 18:00
Élő közvetítés: ztefc.webnode.hu (17:55-től)
ZTE Aréna, vezeti: Németh Ádám (asszisztensek: Iványi István, Vígh-Tarsonyi Gergő; tartalék-játékvezető: Farkas Tibor)
Várható kezdőcsapatunk: Szappanos – Angyal, Króner, Polényi, Deutsch – Nagy T., Bedi – Babati, Végh, Paudits – Bobál

Hajrá ZTE!