Mosonmagyaròvár - ZTE FC 0-1 (0-1)

2016.01.16 16:02

Szakály Attila gyönyörű szabadrúgásgólja döntött / Félidőben sort cserélt Csank János                                                     

Első előkészületi mérkőzését játszotta ma a ZTE FC Mosonmagyaróváron. Előzetes információinkkal ellentétben mégsem 3x40, hanem 2x45 percig tartott az összecsapás. A Wittman parkban lejátszott mérkőzés első félideje kiegyenlített játékot hozott, kapusunk, Kovács Dániel kétszer is ziccert védett, Szakály Attila góljával pedig mi szereztünk vezetést. Középpályásunk mintegy 25 méterről mesterien csavart a hazai kapu bal felső sarkába. Védhetetlen szabadrúgás volt. Nem látszódott a két csapaton az osztálykülönbség, az óváriak technikásan játszottak, ám a mieinkre sem lehetett panasz – főleg úgy, hogy most léptünk pályára először szűk két hét kemény munka után. A Mosonmagyaróvár egyébként másodszor lépett pályára a télen.

Szűk száz néző volt kíváncsi az összecsapásra, tíz perc szünet után pedig folytatódott a játék. A ZTE sort cserélt, a hazaiak pedig menet közben folyamatosan változtattak. A második félidőben Bíró előtt adódott a két legnagyobb lehetőség: először ziccerbe került, de nem volt elég harcos, így elválasztották a labdától, másodjára pedig egy lövésbe „kapott bele” lábbal, a kapus mentett. Ebben a játékrészben mutatkozott be ZTE mezben Wittrédi Dávid. Téli szerzeményünk egy sistergős, sarokra tartó lövéssel és egy jobb felsőbe tartó szabadrúgással vétette észre magát, látszott rajta a bizonyítási vágy. Hozzá kell tenni, hogy a félidő elején a hazaiak egyenlíthettek volna, de veszélyes lövésük egyik védőnkről szögletre pattant. A végén még egy középre belőtt labdát a gólvonal elől mentettek a hazaiak. Ekkor már jobban érződött az osztálykülönbség, elsősorban abban, hogy a mosonmagyaróváriak rövidebb ideig tudták csak megtartani a labdát.

A lényeg, hogy összességében egy jó meccset láttunk, s mindkét együttes számára jól szolgálta a felkészülést a mérkőzést. Jövő héten már két edzőmeccs jön, a Maribor ellen szerdán, hétvégén pedig már szurkolóink hazai pályán is láthatják a csapatot.

ZTE FC: Kovács D. (Szappanos, 46.) – Simonfalvi (Króner, 46.), Gyagya (Nagy T., 46.), Forgács (Fodor, 46.), Bedi (Szalkai, 46.)- Patvaros (Koller, 46.), Gottfried (Wittrédi, 46.)- Hegedűs (Bailo, 46.), Szakály (Végh, 46.), Fujsz (Ekker, 46.) – Daru (Bíró, 46.)

Képgalériánkat a facebook.com/ztefc.webnode.hu oldalon tekinthetik meg.