Kisvárda Master Good - ZTE FC 3-0 (1-0)

2017.04.23 18:56

Az első félidőben ki-ki meccset láthattak a nézők, a másodikban jobb volt a Várda / A helyzetek elöl megint kimaradtak                                       

A tabella második helyén álló Kisvárda otthonában több hiányzót nélkülözve, de ismét a csapatkapitány Forgács Andrással a kezdőcsapatban lépett pályára a ZTE a mindenképpen győzelemre törő hazaiak ellen.

A mieink azonban nem álltak be, és 45 percig teljesen nyílt meccset játszottak a jóval jobban szereplő Várdával: Paudits került szépen helyzetbe, de elvétette a kaput, valamint fejesét is védeni tudta Ivancsics kapus. Közben a hazaiak megszerezték a vezetést, Rajczi ugyanis Szappanos kapujába fejelt Gosztonyi remek középre adását követően (1-0). Az első játékrész kifejezetten jól nézett ki zalai szempontból, csak az eredmény megint az ellenfélnek kedvezett.

A szünetet követően hiába vezetett, nem állt le a Kisvárda, s ebben a félidőben már fölényben voltak. Fodor Ferenc és Rajczi is nagy helyzeteket hagyott kihasználatlanul (Szappanos mentett nagyot utóbbi fejesénél). Fodor aztán később már betalált, fejes góljával 2-0-ra módosítva az állást. Ekkor már valószínűsíthető volt, hogy a hazaiak megnyerik a mérkőzést, és a bő 1100 szurkoló ismét örülhet (főleg hogy a hazaiak riválisai közül is volt, aki botlott). Nagy Tamás fejében még benn volt a szépítő találat, de ezúttal nem tudtunk túljárni Ivancsics eszén, míg a végén Horváth Adrián nagy szólója után végleg lezárta a mérkőzést (3-0).

A Kisvárda így maradt a második, de növelte előnyét, csapatunk pedig (mivel a Siófok győzött) visszacsúszott a tabella 12. helyére. A meccs összképe alapján megérdemelt a hazai győzelem (a gólarány azonos az őszi, egerszegi találkozóval), az első félidőben viszont mindenképp több volt, nem először írjuk, ki tudja mi lett volna, ha belőjük az első helyzetünket. Folyatás vasárnap a Sopron ellen, ahol már elengedhetetlen a három pont, ha nem akarunk még mélyebbre süllyedni a bajnoki táblázaton.

Kisvárda Master Good –ZTE FC 3-0 (1-0)

Kisvárda, 1145 néző. Vezette: Szabó Zs. (Szalai D., Punyi)

Kisvárda: Ivancsics A. – Talabér, Fodor F., Papucsek, Vári B. – Horváth A., Lucas – Gosztonyi (Szabó P., 79.), Oláh G., Cseri T. (Délczeg, 89.), – Rajczi (Horváth Z., 83.)

ZTE FC: Szappanos – Angyal Zs. (Szatmári I., 76.), Króner, Polényi G., Forgács - Oláh B. (Kovács G., 83.), Nagy T. - Paudits, Végh G. (Kretz, 66.), Bedi – Bobál

Gólszerzők: Rajczi (35.), Fodor F. (67.), Horváth A. (87.).