Kisvárda Master Good - ZTE FC 1-2 (0-1)

2015.11.07 15:57

Daru és Nagy Tamás góljaival hosszú idő után nyertünk idegenben / Felléptünk a tabella második fokára                                           

A magyar másodosztály szintjén szépszámú, bő ezer fős publikum látogatott ki a ZTE kisvárdai vendégjátékára. A mérkőzés végig izgalmas volt, három gólt, na meg ZTE-győzelmet hozott.

A vezetés megszerzésére először az első negyedóra végén adódott lehetőségünk, ám Forgács fejese – nem sokkal – elkerülte a kaput. 5 perc múlva Szappanosnak bravúrra volt szüksége, hogy hálója érintetlen maradjon, majd Babati szabadrúgása tévesztett kicsit célt. A 44. percben Városit indította a Szakály helyére kezdőbe kerülő Koller, akivel szemben Ivancsics Alex kapus szabálytalankodott. A büntetőt Daru magabiztosan belőtte, mondhatni lélektanilag a legjobb pillanatban, a szünet vége előtt szereztük meg a vezetést.

Majdnem tíz perce ment a második félidő, amikor Daru szép, pontos fejesét a hazaiak kapusa bravúrral hárította. Fél órával a vége előtt Darut sérülés miatt le kellett cserélni, reméljük, nem lesz komolyabb problémája „gólvágónknak”. A 71. percben egy sorfalról levágódó szabadrúgás után tizenegyest ítélt a hazaiaknak a játékvezető, pedig nem valószínű, hogy szándékos kezezés történt volna. Mindenesetre Erős berúgta, 1-1-re módosítva az állást. Két perc sem telt el, Babati szögletét Nagy Tamás juttatta a kapuba, újra előnyt szerezve a ZTE FC-nek. Ez után a hazaiak sokat támadtak az egyenlítésért, de nekünk is volt lehetőségünk a harmadik találat megszerzésére. Végül egyik sem sikerült, amit egyáltalán nem bánunk, hiszen a lefújás pillanatában a mi játékosaink örülhettek.

Tehát nagyon értékes sikert arattak a fiúk a Zalaegerszegtől 527 kilométerre fekvő Kisvárdán, egy jó iramú, izgalmas, fordulatos összecsapáson. A győzelemmel felléptünk a második helyre, s ha szerencsésen alakulnak a további eredmények, akár feljutó helyen is maradhatunk.

Most két hét bajnoki szünet következik, egy andráshidai, Slaven Belupo elleni edzőmeccsel fűszerezve.

ZTE FC:  Szappanos – Króner, Gyagya, Forgács, Fodor – Bedi, Nagy T.- Babati (Patvaros), Koller (Szakály), Városi – Daru (Szalkai)

Hajrá ZTE!