Indul a tavaszi hazai hadjárat – a Csákvár az első ellenfél

2016.04.29 23:24

A tabella hatodik helyezettje próbálja meg elrontani Mihalecz István bemutatkozását / A múlt heti sérültek felépültek                                

A ZTE FC szombaton 19 órától a tabella 6. helyén álló Aqvital FC Csákvárt látja vendégül a ZTE Arénában. Együttesünk számára egyértelmű a cél: győzni kéne, amellyel biztosan a feljutó helyen állna a forduló után is az immár Mihalecz István által irányított ZTE. Új szakvezetőnk kedd óta öt tréninget vezényelt a fiúknak, de mint elmondta, ahhoz, hogy rövid idő alatt kell felkészíteni a csapatot egy fontos mérkőzésre, már hozzászokott az utánpótlás-válogatottaknál. Szappanos Péter hátfájdalmai rendbejöttek, valamint Szalkai is felépült, Nagy Tamás viszont kihagyta a pénteki tréninget.

Tavaly ősszel 3-2-es vereséget szenvedtünk holnapi ellenfelünk otthonában, akkor a hazaiak góljait Makrai, Bakos és Kocsis, a mieink találatait Szöllősi és Városi szerezte, Forgácsot pedig kiállították. Toldi Gábor gárdája téli pozíciójához képest egyet lépett előre, 7. helyett jelenleg hatodik. Góljaik nagy részét a 12 gólos Makrai termeli, rajta kívül a két Molnár, Csaba és Tamás a legeredményesebb, előbbi nyolcszor, utóbbi hétszer köszönt be eddig a szezonban. Nálunk a 15 gólos Darut Városi követi hattal a házi góllövőlistán. A ZTE-nek egyébként nem csak ősszel nem ment a Csákvár ellen, amióta visszajutottak az NB II-be, nem vertük meg őket: tavaly idegenben 0-0 lett az eredmény, hazai pályán 3-2-es vereség. Ellenfelünk tavaszi mérlege 5 győzelem, 4 döntetlen és 2 vereség: attól a Mezőkövesdtől és Balmazújvárostól kaptak ki, akik minket is felülmúltak a tavasz folyamán.

Honlapunk várható kezdőcsapata: Szappanos – Simonfalvi, Gyagya, Forgács, Szalkai – Patvaros, Koller – Babati, Wittrédi, Városi - Daru

A találkozóról a ztefc.webnode.hu-n élőhangos közvetítést hallgathatnak 18:55-től. Felhívjuk figyelmüket, hogy a mérkőzést követően ezúttal is osztályozhatják majd futballistáink teljesítményét ötös skálán hétfő estig.

Fotóink a pénteki edzésen készültek. További fényképek facebook oldalunkon láthatók!

Hajrá ZTE!