HR-RENT Kozármisleny - ZTE FC 2-1 (0-0)

2016.12.04 17:12

Kezünkben volt a mérkőzés, mégis pont nélkül távoztunk Kozármislenyből / A hazaiak a 90. percben, büntetőből szerezték a győztes gólt                      

Sérülésekkel hátráltatva, de győzelmi reményekkel érkezett együttesünk a Kozármisleny ideiglenes otthonába, ahol a tabella hátsó régiójában tanyázó hazaiak ellen a Vác elleni vereség feledtetése volt a cél. Többel között a sérüléseknek köszönhetően hosszú idő után kezdett ismét bajnokin Szakály Attila és Bailo Dávid,Szalkai és Ekker pedig a múlt heti meccs után ismét kezdhetett.

Már a kezdetektől látszódott, hogy a rossz talajú, sáros pályán nem a technikai tudás fog dominálni, hanem a jobban küzdő és szerencsésebb csapaté lesz a három pont – már ha nem lesz döntetlen. A mieink már a hetedik percben előnybe kerülhettek volna, amikor egy előrevágott labda Nagy Eriken átpattogva Jakabhoz került, aki ziccerben lőhetett, de Helesfay bravúraal kiütötte a labdát. A hazaiak első nagy lehetőségére a tizennyolcadik percig kellett várni, ekkor egy tizenhatoson belüli kavarodás után Szappanosnak kellett nagyot védeni. A 37. minutumban jártunk legközelebb a gólszerzéshez, Ekker beadása után a labda előbb a kapufára, majd a hazai védőről ismét a kapufára pattant, gólnak azonban nem örülhettünk, hiszen a játékszer kifelé pattant. A 43. percben Ekker bal oldali beadását Bailo fejelhette kapura, centikkel tévesztett célt.

A második félidő Pajor – Varga cserével kezdődött hazai oldalon, a játék viszont nem változott jelentősen. A sok technikai hibával tarkított, időnként csapkodó meccsen látszott, hogy a ZTE-sek egyénileg képzettek, de nem sikerült nagyobb nyomást helyeznünk a hazaiakra. A 68. percben Kirchner 17 méteres bombáját Szappanos a jobb felsőből ütötte ki, nem sokkal később viszont már vezettünk: a mérkőzésen egyetlen jobb oldali szöglete után a labda a hosszún álló Forgácshoz került, akinek beadására ketten is üresen érkeztek a tizenhatoson belül, Króner pedig Helesfay mellett a hálóba bólintott, 0-1. Annak ellenére, hogy ezt követően nem sikerült újabb helyzeteket kialakítanunk, már-már úgy nézett ki, ha nem is sziporkázva, de sikerül „lehozni” a mérkőzést 1-0-s győzelemmel, és folytatni jó idegenbeli szériánkat. És amikor már a helyi kolléga is kezdte megírni cikkét, nevezetesen „jól küzdött, de kikapott a Misleny”, jött a meglepetés: a 87. percben Beke lövése Szappanosról pont az érkező, csereként nemrég beállt Kemény Tamás elé pattant, aki nem hibázott (1-1), majd jött a ráadás: jobb oldali szabadrúgás után Villám rántotta le ellenfelét a tizenhatoson belül, Gaál Ákos játékvezető pedig jogosan ítélt büntetőt. Továbbá Villámnak sárgát adott, s mivel jobbvédőnknek ez már a második volt, idő előtt mehetett az öltözőbe. (Villámnak a szezonban ez már a második kiállítása volt.) Kemény Tamás pedig nem hibázott, a jobbra vetődő Szappanos mellett a bal alsóba rúgta a labdát (2-1), így csereként beállva megnyerte a mérkőzést a Mislenynek. A hosszabbításban még Forgácsot lökték meg gyanúsan a büntetőterületen belül, akkor néma maradt a síp, pedig talán szólhatott volna, de tényleg csak talán, mert a sajtótribüntől kifejezetten messze történt az eset.

A mérkőzésen maximum a partjelzővel foglalkozó hazai publikum pedig ünnepelhetett, hiszen csapatuk rendkívül fontos három pontot szerzett. Azt nem lehet mondani, hogy érdemtelenül, hiszen hátrányban is becsülettel mentek előre, azt azonban nem túlzás kijelenteni, hogy a ZTE egy nyerhető, már-már megnyert meccset engedett ki a kezéből, és mivel az elmúlt három fordulóban mindössze egy pontot szerzett, egyre távolodik a dobogótól. A Mosonmagyaróvár elleni nyitány óta először vesztettünk idegenben, s muszáj lesz egy hét múlva visszavágni a mosonmagyaróváriaknak, mert ha nem sikerül, nagyon mély gödörbe kerül a ZTE FC.

HR-RENT Kozármisleny – ZTE FC 2-1 (0-0)
Kozármisleny FC: Helesfay – Pajor (Varga 46.), Causic, Lantos, Kocsis – Nagy E. (Kemény, 77.), Kirchner – Wittrédi (Tóth M., 77.), Beke – Sinanovic, Városi
ZTE FC: Szappanos – Villám, Króner, Forgács, Deutsch – Kretz, Szakály – Bailo (Babati, 68.), Jakab, Szalkai (Patvaros, 64.)– Ekker (Végh, 85.)
Gólszerzők: Kemény T. (87., 90.-büntetőből) ill. Króner (72.)
Sárga lapok: Kirchner (68.), ill. Szalkai (60.), Kretz (85.)
Piros lap: Villám (90.- második sárga lap után)

Hajrá ZTE!