Fülöp Krisztina: "- Kiemelendő a csapategység és az egymásért küzdés"

2014.12.10 19:55

A hálóőr az őszről / Első helyről várják a tavaszi folytatást                                                                                                             

Kiváló őszen van túl a ZTE FC női labdarúgó csapata, amely vezeti az NB II Nyugati csoportját. A lányok mindössze két pontot vesztettek, és ha így folytatják, minden bizonnyal bekerülnek a rájátszásba. A csapat 10 meccs alatt 54 gólt lőtt és csak 5-öt kapott. Mögötte egy ponttal lemaradva áll a Győr. Az együttes kapusát, Fülöp Krisztinát kérdeztük:

-          Nagyszerű őszt produkáltatok, ehhez csak gratulálni tudok. Belülről hogy éltétek meg mindazt, ami ebben a félszezonban történt?

Köszönjük szépen!

Sajnos, mint minden csapat, mi is küzdöttünk különböző nehézségekkel. De a problémák azért vannak, hogy megoldjuk őket, ami sikerült is konfliktusok nélkül. Eredményeink elérésében nagy szerepet játszik a csapategység és az egymásért való küzdeni tudás. Természetesen Kosti mentalitásának és motiváló képességének is köszönhetjük az eddig elért eredményeket.

-          Annak fényében, hogy első helyen vagytok, csalódás lenne, ha a Nyugati csoportban nem ti lennétek az aranyérmesek?

„Ha második vagy, te vagy az első, aki veszít.” (Ayrton Senna)

-          Hogy ment neked a védés ősszel?

A csapatnak köszönhetően nem volt sok dolgom és örülök, hogy a mérkőzések nagy részét, főleg a nehezebbeket sikerült kapott gól nélkül megnyernünk.

-          Változott a bajnokság lebonyolítása, a feljutás már nem a tavalyi rendszerben dől el. Ez a ZTE-nek előny vagy hátrány?

Hogy előny vagy hátrány azt nem tudom, de azt igen, hogy mindent megteszünk a feljutás érdekében. Köszönjük szépen szurkolóink támogatását! Hajrá ZTE!