FC Ajka - ZTE FC 1-2 (0-0)

2015.11.28 19:52

Szalkai góljára még válaszoltak a hazaiak, Kollerére már nem / Feljutó helyen telel a ZTE FC                                                            

Párszáz néző előtt kezdődött a ZTE FC utolsó őszi bajnokija Ajkán – pozitívum, hogy ebből körülbelül 60-an Zalaegerszegről jöttek. Már a kezdő sípszó előtt eldőlt, hogy mivel a Vác megverte a Budaörsöt, amennyiben 3 pontot szerzünk, a feljutó, második helyen telelünk.

Az első játékrészre sok szót nem érdemes vesztegetni, a 25. percig lövést sem láttunk, jól befejezett támadást pedig az egész félidőben nem. Meddő mezőnyfölényben voltunk, az Ajkának egy veszélyes lehetősége akadt, nálunk pedig Horváth Roland került nagy helyzetbe az utolsó percekben, de kis híján a szomszédos edzőpályára rúgta a labdát.

A második félidőben viszont sorra jöttek az események. Rögtön a 48. percben a Gyagya helyére félidőben beálló Szalkai vett le szépen mellel egy indítást, betört a tizenhatoson belülre, majd Jánosa kezei mellett gurított a hazai kapuba. 0-1.
Az 59. percben egy középre lőtt labda kipattant Jánosa kezéből, centiken múlt, hogy az ott ólálkodó két támadónk közül egyikük sem tudta a kapuba rúgni a játékszert.

A 63. minutumban Koller 20 méteres, laposan meglőtt szabadrúgását mentette szögletre a hazaiak rutinos kapusa, öt perccel később pedig egy tíz méterről leadott ajkai bombát Szappanos ütött ki látványosan.

Majd jött az egyenlítés: a 77. percben Bölcsföldi passzolt a tizenhatoson belül álló Olaszhoz, aki lefordult védőjéről, eltolta Szappanos mellett a labdát, és a kapuban menteni próbáló Forgács lába mellett begurította a hazaiak gólját.

A 78. percben egy kontra után Bölcsföldi a büntetőterület elől lőtt, centikkel fölé-mellé.  Ezekben a percekben a hazaiak akarata érvényesült.

A 82. minutumban Szöllősi szabadrúgása után Forgács fejesét ütötte Jánosa kapus szögletre. Majd a 85. percben Koller egy beívelés és egy középre passz után pár méterről bekotorta a labdát a hazai kapuba.

Megállt a vér az ereinkben a gól után egy perccel, amikor egy visszakészített labdát Olasz kapásból a jobb oldali kapufára bombázott.

A 89. percben eldönthettük volna a meccset, Koller azonban túl közel került a kapushoz, így az védeni tudott. A hosszabbítás három percét a szögletzászló környékén töltötte a ZTE, Városi és Szalkai játszott a hazai védők idegeivel. Majd jött a hármas sípszó, Oláh sporttárs lefújta az összecsapást.

Mindez azt jelenti, hogy feljutó helyen telel a ZTE FC, ami nagy siker, egyben nagy lehetőség, hiszen tavasszal a 11 hazai és 4 idegenbeli meccsen reális esélyünk lesz az élvonalba kerülés kiharcolására.

FC Ajka – ZTE FC 1-2 (0-0)
FC Ajka: Jánosa- Zsirai, Császár, Zámbó, Pesti- Horváth, Pavlitzky- Besztercei (Bölcsföldi, 73.), Stieber, Pál  (Olasz, 60.)– Sowunmi
ZTE FC: Szappanos – Króner, Gyagya (Szalkai, 46.), Forgács, Bedi- Nagy T., Patvaros- Babati (Szöllősi, 79.), Szakály (Koller, 57.), Városi- Horváth R.
Sárga lapok: Zámbó (63.), Pavlitzky (71.), Zsirai (82.)