Ezúttal a pontszerzés is bravúr lenne - felvezető

2017.04.22 20:54

Babati is kidőlt, Deutsch eltiltott, még nehezebb Csató és a ZTE helyzete / A Kisvárda a feljutó pozíció megtartásáért küzd                                     

A nyolc mérkőzés óta veretlen, második helyen álló Kisvárda otthonába látogat a ZTE FC holnap 17 órától az NB II 31. fordulójában. Csapatunknak bármilyen helyzetben nehéz dolga lenne a számunkra legmesszebbi másodosztályú ellenfél otthonában, viszont eltiltás és sérülések, valamint a jónak semmiképp sem mondható forma sem mellettünk áll. A várdaiak ezzel ellentétben történetük első NB I-es szerepléséről álmodoznak, ami habár a tavasz egy időszakában elúszni játszott, jelenleg teljesen reális elképzelés. Révész Attila csapata (a következő szezontól Kondás Elemér veszi át az együttes irányítását) egy hete a Soroksár otthonában hagyott két pontot, hiszen a tévés meccsen hiába vezettek már 3-1-re, végül 3-3-ra végeztek. Előnyük a feljutó pozícióban egy pont a Soroksár előtt, de a Békéscsaba és a Balmazújváros sem mondott még le az osztályváltásról.

Jó lenne azt a találkozót feljutási rangadóként beharangozni (mint mondjuk szűk egy éve), jelenleg azonban a mieinknek csak a győzelem jelenthetné a 10. helyezett Mosonmagyaróvár megelőzését, miközben már a Siófok is szorongat minket hátulról. Előnyünk 11 pont a kiesőhely előtt, félnünk tehát aligha kell ezügyben a hátralévő nyolc bajnokin. A klub által célként meghatározott első hat hely jelenleg hat pontra van, nem elérhetetlen tehát, de jelentős javulás szükséges ennek eléréséhez.

Együttesünkből biztosan hiányzik majd Deutsch Bence, aki öt sárga lap miatt eltiltott (a szezonban már másodszor szedett össze ilyen eltiltást), Jakab Dávid és Hegedűs Tamás, akik továbbra sem bevethetők, valamint Babati Benjámin, aki a Puskás Akadémia elleni meccsen sérült meg, s mint kiderült, részleges combizomszakadása van. Patvarosra sem számíthat vezetőedzőnk, így főleg a középpályán lehetnek meglepetések a kezdőben. A hazaiaktól Vermes Krisztián hagyja majd ki sérülés miatt a mérkőzést.

A 2015/2016-os idényben idegenben 2-1-re, hazai pályán 2-0-ra vertük holnapi riválisunkat, míg ősszel az M4 Sport által is közvetített meccsen szenvedtünk sima vereséget (0-3). Ezúttal – mint Csató Sándor a Zalai Hírlapnak nyilatkozva elmondta – az egy pont megszerzése is sikert jelentene, s valóban, amennyiben pontot vagy pontokat szereznénk, az most a meglepetés és bravúr kategóriába tartozna.

Kisvárda Master Good – ZTE FC vasárnap 17.00
Kisvárda, Várkerti Sporttelep, vezeti: Szabó Zsolt (asszisztensek: Szalai Dániel, Punyi Gyula; tartalék-játékvezető: Radványi Ádám)
Várható kezdőcsapatunk: Szappanos – Angyal, Króner, Polényi, Bedi – Nagy T., Oláh – Szatmári, Végh, Paudits – Bobál

Hajrá ZTE!