Dunaújváros - ZTE FC 1-3 (0-1)

2016.03.11 22:00

Háromszor is tizenegyest láthatott a 250 fős közönség / Babati és Bedi visszatért / Darut sérülés miatt le kellett cserélni                         

Mindössze néhány száz néző előtt kezdődött Dunaújvárosban a ZTE FC bajnoki mérkőzése. A tavaly még az élvonalban szereplő hazaiak anyagi problémáik miatt télen megváltak profi szerződéssel rendelkező játékosaiktól, keretüket fiatalokkal töltötték fel.


Már 48 másodperc után volt okunk örülni: Szalkai vesztett majd szerzett labdát, betört a tizenhatoson belülre, ahol buktatták. Farkas Tibor büntetőt ítélt, melyet Daru Bence magabiztosan értékesített. A következő nagy helyzetre a 20. percig kellett várni. Ekkor Szakály indításával Daru ziccerben léphetett ki, lövése azonban Dániel kapus lábában elakadt. Az említett két eseményen kívül nem igazán lehetett mit feljegyezni az első játékrészben, labdabirtoklásban nagyjából 50-50 %-on állt a két együttes.


A szünetben változtatott Csank János, Horváth Rolandot Városi Viktor váltotta. Az 56. percben kétgólosra növelte előnyét a ZTE. Szakály ívelt a kapu elé egy szabadrúgást, amelyet az érkező Forgács juttatott a gólvonal mögé. Szűk húsz perccel később a közben beállt Wittrédi dönthette volna el végleg a három pont sorsát, ám egy kezezésért megítélt büntetőt a bal kapufára rúgott. S hogy miért nem Daru rúgta a tizenegyest? Csatárunk nem sokkal korábban a hazai kapussal ütközött, lenn maradt és hordágyon kellett levinni. Szerencsére az első információk szerint nincs komolyabb baja. Ami késik, nem múlik: a 87. percben Wittrédi „lezárta” a meccset, ugyanis Szakály látványos lövését követően (mely a kapufáról jött ki) a kapuba bólintotta a játékszert.  Ám a hazaiaknak az eredményen még sikerült kozmetikázni, a három perces hosszabbítás utolsó pillanataiban Koval Viktor tizenegyesből megszerezte szépítő góljukat.
Összességében egy közepes színvonalú mérkőzésen a lelkes, de még rutintalan csapatot magabiztosan győzött le a ZTE FC, így a stáb és a játékosok nyugodtan figyelhetik a forduló további hét mérkőzését.

Dunaújváros PASE – ZTE F 1-3 (0-1)
Dunaújváros, 250 néző
Dunaújváros: Dániel – Tamaskó, Hajdók, Lorencz, Rosta- Koval, Huszárik (Vajda)- Szellák (Polácsek), Keglovics (Maka), Tóth T.- Kercsó
ZTE FC: Kovács D. – Króner, Gyagya, Forgács, Szalkai (Wittrédi)- Nagy T., Bedi- Babati, Szakály, Horváth R. (Városi)- Daru (Ekker)

Hajrá ZTE!