Cigánd SE - ZTE FC 2-4 (1-1)

2017.05.14 19:41

Sorozatban harmadik győzelmét aratta csapatunk, újabb előrelépés / Ha így folytatjuk, még szép vége is lehet a szezonnak                                 

A Békéscsaba és a SZEOL ellen szerzett három pontok után ma is a győzelem reményében lépett pályára csapatunk Cigándon a tabella 19. helyezettje ellen. Tegnap előrevetített kezdőcsapatunk egy helyen módosult, Szappanos hiányzott a keretből, őt Fadgyas váltotta, aki először lépett pályára bajnokin a ZTE-ben.

A mieink a sérült Paudits hiányában is aktívan kezdtek, a 18. percben Bobál góljával a vezetést is megszereztük (ősszel csatárunk góljaival vertük 2-1-re a Cigándot). Az öröm nem tartott sokáig, Popescu a 26. minutumban egyenlített. A hazaiak játékosa, Csicsvári bő fél óra után a kiállítás sorsára jutott, ezzel nagyban megnövelve a ZTE esélyeit. A mieink az első játékrészben még nem, utána viszont már egyértelműen éltek ezzel a lehetőséggel.

A fordulás után négy perccel kerültünk ismét előnybe, amikor az egész szezonban jó teljesítményt nyújtó és hátvéd létére gólérzékeny játékosunk, Deutsch Bence talált a kapuba. A 63. percben egy másik védő, Króner Martin tett nagy lépést góljával a három pont felé, a hajrában pedig Deutsch második találata végleg lezárta a mérkőzést. A hazaiknak a szépítésre még futotta, győzelmünkhöz azonban nem férhetett kétség.


(Fotó: cigandse.hu)

Csapatunk régen nyert már négy gólt szerezve idegenben, s bár ezúttal kaptunk gólt, az ötvédős rendszer egyértelműen beválni látszik – amióta ezt használjuk, csak győztünk. A sikerek a bajnoki táblázaton is meglátszanak, két hete még 13. együttesünk immár a hetedik. A SZEOL után a Cigánd a második olyan csapat, amelyet oda-vissza legyőztünk az idei idényben, mai ellenfelünk pedig ha matematikailag még nem is, gyakorlatban már készülhet az NB III-ra. Reméljük, egy hét múlva a Csákvár ellen is sikerül győznünk megújuló honlapunk, a www.hajrazte.huindulásakor, s ha így folytatják a fiúk, még kifejezetten szép vége is lehet a nemrég még borzalmasnak titulált szezonunknak.

A ztefc.webnode.hu hamarosan már hajrazte.hu! KÖVESSE CSAPATUNK MINDEN TÖRTÉNÉSÉT MÁJUS 21-TŐL A MEGÚJULÓ SZURKOLÓI HONLAPON!

Cigánd SE – ZTE FC 2-4 (1-1)
Cigánd SE: Sánta - Molnár, Raducu, Csicsvári, Szilágyi - Nicorec (Katona, 54.), Kuti, Oltean, Angyal - Varga K. (Sándor, 46.), Popescu (Barcsay, 85.)
ZTE FC: Fadgyas – Króner, Polényi (Jakab, 85.), Kovács G., Forgács, Deutsch – Babati, Nagy T. (Oláh, 80.), Bedi, Szatmári (Végh, 68.) – Bobál
Gólszerzők: Popescu, Katona ill. Bobál, Deutsch (2), Króner

Hajrá ZTE!