BFC Siófok - ZTE FC 1-1 (1-0)

2017.02.19 15:51
Egy perc után vezettek a hazaiak, a 89. percben Bobál ollózásával egyenlítettünk / Sok rossz passzal játszottunk, de az egy pont értékes                   

Hat téli igazolásunk közül mindössze kettővel a keretben és eggyel a kezdőben lépett pályára csapatunk az NB II 21. fordulójában, az első tavaszi játéknapon. A Révész Géza utcai stadionban mintegy 200-300 néző, köztük kb. 15 egerszegi figyelte a mérkőzést. Paudits és Oláh sérülés miatt nem játszott, Kovács Gábor és Szatmári István pedig betegség miatt nem állhatott Csató Sándor vezetőedző rendelkezésére. Rajtuk kívül maródi még Patvaros is, s lehet hogy ezért is, de pocsékul kezdtük a mérkőzést: egy perc után Elek Bence teljesen üresen maradva fejelt egy bal oldali beadást Szappanos kapujába. Ez volt a az első játékrész első és gyakorlatilag egyetlen komolyabb lehetősége, a mieink ugyanis támadásban elképzelés nélkülinek tűntek, sok rossz passzal tarkítva, Bobál pedig egyedül nem tudott mit kezdeni a körülötte álló három-négy hátvéddel. A 34. percben jegyezhettük fel az első valamirevaló ZTE-próbálkozást: Nagy tamás húsz méterről kapásból lőtt három méterrel mellé.

ztefc.webnode.hu fényképe.

A második félidőre cserével nem változtatott csapatunk, s habár a játék továbbra is elég gyenge volt, többet támadtunk, mint az első negyvenöt percben, és tizenöt perc elteltével Bobál egy szép átvétel után nagy helyzetbe került, de gyakorlatilag kirúgta a stadionból a labdát. Két percre rá Nagy Tamás fejese tartogatott veszélyt magában, de a hazaiak is megindultak néha, Nagy Dániel jobb oldali centerezéseit követően többször is védőinknek kellett nagyot menteni. Egy ízben tizenegyesgyanús szituációt engedett tovább a játékvezető büntetőterületünkön belül, ezek szerint Nagy Tamás a labdát rúgta el. Az utolsó öt percet igencsak megnyomta a ZTE, íveltünk, beadtunk, és a 89. percben jött a slusszpoén: Babati beadása után Bobál a kapunak háttal állva, ollózva rúgta a kapuba a labdát, Tajtinak nem volt esélye védeni. A hátralevő időben mindkét csapat ment előre a győzelemért, ekkor élénkült meg igazán a játék, az igazságosnak mondható 1-1 azonban már nem változott.

S ha már így alakult a mérkőzés, örülhetünk az egy pontnak, amelyet egy képességekben nálunk egyébként nem jobb Siófok ellen értünk el idegenben. Folytatás egy hét múlva tv-s meccsen, a ma veszítő Nyíregyháza ellen. Kár érte, hogy Forgács és Babati is ötödik sárgáját kapta, így ők azon a meccsen nem léphetnek pályára.

BFC Siófok – ZTE FC (1-0)

Siófok: Tajti - Mogyorósi, Tamaskó, Czingráber, Nagy D. - Szalai, Gál, Czvitkovics (Berki, 67.), Gréczi (Kovács D., 67.), Elek B. - Lázár Zs. (Berde, 90+2.)
ZTE FC: Szappanos – Angyal (Vass Gy., 80.), Króner, Forgács, Deutsch - Nagy T., Bedi - Babati, Végh (Ekker, 57.), Jakab – Bobál
Gólok: Elek (2.) ill. Bobál (89.)