Békéscsaba 1912 Előre - ZTE FC 0-2 (0-1)

2017.05.03 20:08

Nagyon rossz sorozat után nagy bravúr a feljutóaspriráns otthonában / Forgács és Babati gólja döntött, megérdemelt ZTE-győzelem                     

Négy vereség után, az NB II második legrosszabb formában lévő csapataként látogattunk Békéscsabára, ahol sérülések és betegségek miatt több játékosunk is hiányzott. Csató Sándor a védelem stabilizálására helyezte a hangsúlyt, ezért öt védőt állított a kezdőbe.

A ztefc.webnode.hu hamarosan már hajrazte.hu! KÖVESSE CSAPATUNK MINDEN TÖRTÉNÉSÉT MÁJUS 21-TŐL A MEGÚJULÓ SZURKOLÓI HONLAPON!

Remek iramban és helyzetekkel kezdődött a mérkőzés, Bényei bombázott az oldalhálóba, Viczián perdítésénél mentett Szappanos, majd Birtalan lövése a kapufáról pattant ki. Támadott a hazai gárda, de „éledezett” a ZTE, és egyre többször kerültünk az ellenfél kapujának előterébe. Az utolsó negyedórát megnyomta együttesünk: Deutsch lőtt nem sokkal mellé, majd a 36. percben Forgács András góljával megszereztük a vezetést (0-1). Hosszú idő után kerültünk ismét előnybe egy meccsen, s habár a hazaiaknak volt több helyzetük, megdolgoztunk az előnyért.

(Fotó: Békéscsaba 1912 Előre - Facebook)

A második játékrész álomszerűen kezdődött számunkra, hiszen büntetőt kaptunk, amit a kezdőbe visszakerülő Babati belőtt (0-2). Ekkor már kifejezetten jó helyzetben voltunk (hiszen előzetesen mindenki jó eredménynek tartotta volna a döntetlent is a feljutóaspiráns otthonában). Boér Gábor, a hazaiak mestere cserékkel próbált változtatni, majd ki-ki játék alakult ki, a mezőnyjátékosok alaposan megdolgoztatták a kapusokat. A hajrában vezetőedzőnk védekező szellemű cserékkel próbálta meg bebiztosítani a győzelmet. Ezt nem is veszélyeztette semmi, így március 19. után ismét három pontnak örülhetünk. A lefújás előtt pár perccel Kelemen Dávid piros lappal kiállt, mi pedig Horváth Dániel személyében egy fiatal újoncot avattunk.

Békéscsaba 1912 Előre – ZTE FC 0-2 (0-1)
Békéscsaba 1912 Előre: Ribánszki – Bényei, Kelemen, Babinyecz, Juhász Gy. (Fabio, 55.) – Bagi, Viczián – Nagy I., Szalai D., Birtalan B. (Beszterczei, 72.) – Urbin (Gránicz, 55.)
ZTE FC: Szappanos – Polényi, Króner, Kovács G., Forgács, Deutsch – Babati (Oláh, 83.), Nagy T., Kretz (Horváth D., 90.), Szatmári (Bedi, 80.)- Bobál
Gólszerzők: Forgács (36.), Babati (48.-büntetőből)

Hajrá ZTE!