Balmaz Kamilla Gyógyfürdő - ZTE FC 2-0 (1-0)

2015.05.17 20:03

Négy pontra vagyunk a kiesőhelytől / Kimaradtak a helyzeteink, büntetett a Balmazújváros                                                                        

Abban bíztunk, hogy ma, egy kiesőhelyen álló csapat otthonában győzni tudunk. Nevezetesen Balmazújvárosba látogattunk, de sok babér nem termett a ZTE FC-nek. Igaz, nem így indult. A találkozó első részében nekünk volt több helyzetünk, Kovács Gergő nagy helyzetben fejelt mellé, Babati nem sokkal tévesztett célt. Aztán jött a feketeleves. A 34. percben megszerezte a vezetést a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő csapata, szünetben 1-0 volt. Ekkor még a győzelemben is bízhattunk, de a második félidőben fél perc után betalált Batalalero, és ezután már csendesen csordogált a mérkőzés, helyzetei is inkább a hazaiaknak voltak.  2-0 maradt a végeredmény, és a fordulót követően a ZTE már csak négy pontra van a kiesőhelytől. Reméljük, nem kiabáltuk el pénteken, hogy gyakorlatilag már nem eshetünk ki.

Hozzá kell tenni, hogy a Balmazújváros annak ellenére, hogy elesett a tv-s pénzektől, télen több külföldit szerződtetett, s góljaikat ma is két légiós szerezte, persze a ZTE nem ezt szeretné követni és nem is kell.

Simonfalvit hamar le kellett cserélni sérülés miatt, Délczeg ugyanezért hiányzott, míg Króner öt sárga lapja miatt nem lehetett a pályán, de ezek mindössze tények, nem pedig mentség.

Az utolsó két fordulóban az Ajka és a Kaposvár lesz az ellenfelünk, ha jövő szombaton győzünk hazai környezetben, biztosan maradunk a másodosztályban.

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő - ZTE FC 2-0 (1-0)

Balmazújváros: Radosevic- Bokros, Gal, Kiss, Batalero- Mijatovic (Popovic, 75.), Sigér, Pavlicic (Pintér, 65.), Vajda (Farkas II., 68.)- Németh, Vachtler

Cserék: Szalma (k), Farkas II., Popovic, Pintér, Tóth, Patizi-Pócsi, Kónya

ZTE FC: Szappanos- Simonfalvi (Pajor, 13.), Kovács G., Forgács, Bedi- Szakály, Kovács Gy. (Bíró, 53.)- Babati, Városi- Daru, Vittman (Szöllősi, 58.)

Cserék: Czirjék (k), Pajor, Bíró, Grbic, Szöllősi, Bailo, Murai

Élő közvetítésünkben a mérkőzés eseményei:

1.p. Elkezdődött a meccs.

8.p. Egyelőre úgymond ismerkednek egymással a csapatok, de a ZTE kicsit aktívabb. Ez nem eredményezett még komolyabb helyzetet.

13.p. Sajnos máris cserélnie kell Lendvai Miklósnak: Jobbvédőnket és egyben csapatkapitányunkat, Simonfalvi Gábort kell sérülés miatt lecserélni, Pajor jön a helyére.

19.p. Óriási helyzetet hagyott ki Kovács Gergő! Babati tekert be szögletet a jobb oldalról, középső védőnk pedig nagy helyzetben mellé fejelt.

25.p. Jelenleg hátul passzolgat Kovács Gergő és Forgács, a ZTE többet kezdeményez, de a hazaiak támadóira is figyelni kell.

25.p. Az elmúlt két percben két helyzet: Előbb Pavlicic közelről lőtt Szappanos kezébe, majd Babati kicsit kiszorított helyzetből leadott lövése centikkel ment mellé.

34.p. Megszerezte a vezetést a Balmazújváros. Mijatovic lépett ki a védők mögött, Szappanos mellett is elvitte a labdát, majd lőtt, és Forgács sem tudott menteni. 1-0

45.p. Félidő, 1-0-ra a hazaiak vezetnek. Nem volt több helyzetük, de a gólt ők lőtték, és a fociban csak ez számít.

46.p. Elkezdődött a második játékrész. Együttesünk veresége esetén visszacsúszna a tabellán.

46.p. Fél perc után gólt kaptunk. Batalalero lőtt körülbelül 10 méterről a kapuba. 2-0

53.p. Kovács György helyett Bíró András a pályán.

58.p. A Balmaz játékosai sorra alakítják ki a helyzeteket, Szappanos védésein és Forgács mentésén múlt, hogy nem 3-0.

58.p. Itt a harmadik csere is: Vittman le, Szöllősi be. Lendvai Miklós is tudja, most már kockáztatni kell.

65.p. Az első hazai csere: Pintér jön Pavlicic helyére.

68.p. Újabb balmazújvárosi csere: Farkas II. Balázs érkezett Vajda helyett. A hazaiak jobban játszanak, mint mi, és valószínűleg meg is nyerik a mai mérkőzést.

75.p. Kihasználja harmadik cserelehetőségét is Feczkó Tamás: Popovic jön a gólszerző Mijatovic helyett. Az elmúlt időben passzolgatás, cserék, támadni próbáló ZTE.

82.p. Hosszabbítással együtt tíz perc lehet hátra. Érdemi változás nem várható.

90.p. Az elmúlt percekben nem történt semmi említésre méltó. Birtokoljuk a labdát, de ezzel sokra nem megyünk.

93.p. Vége. 2-0