Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – ZTE FC 0-0 (0-0)

2016.08.28 20:30

Forgács András születésnapján egy pontot hoztunk el Balmazújvárosból / Nem született gól a forduló rangadóján                                

A tv közvetítése mellett játszotta csapatunk szezonbeli hatodik bajnokiját a 7. fordulóban. A listavezető Balmazújváros otthonában Csató Sándor nem számíthatott a sérült Daru Bencére.

Lüktető, jó iramú első félidőt játszottak a csapatok, amelyben mindkét oldalon voltak kisebb-nagyobb lehetőségek. Az első nagyobb helyzet előttünk adódott, később viszont többször hátul kellett mentenünk. A születésnapos Forgács Andrásnak és társainak nagyon észnél kellett lenniük hátul, valamikor pedig a támadó „luftja” segített. Elül Városi Viktorral a középpontban rohamoztunk, gólt viszont nem sikerült szerezni.

A második játékrész is izgalmasra sikeredett, volt, hogy a csereként beállt Fekete fejesét Szappanosnak kellett bravúrral menteni. Elül szabadrúgásokkal és lövésekkel veszélyeztettünk, ám hátul is rendkívüli koncentrációt igényelt Fekete semlegesítése. Az utolsó tíz percben a vendéglátók sokat tettek a győzelemért, beadásokkal, lövésekkel próbálkoztak. A hosszabbítás utolsó percében Szappanos két mentésére is nagy szükség volt, ennek ellenére egy másodosztályú szinten jó meccsen értékes egy pontot szereztünk egy élcsapat otthonában – nem érdemtelenül.

ZTE FC: Szappanos - Króner, Nagy T., Forgács, Deutsch - Végh (Bedi, 62.), Patvaros - Gottfried (Ekker, 89.), Szakály, Babati - Városi (Bailo, 61.)