Simon Antal: -Ne legyünk elégedetlenek (az interjú 2. fele szöveges formában)

2013.06.08 20:07

Simon Antal szezont zárt a Studio FM-en Vincze Edinával. A beszélgetés meghallgatható, de szöveges formában is közzétesszük. Most az olvasható riport 2. felvonása következik:

 

-Mivel most egycsoportos NB II lesz, és elég sok játékos felszabadul, kihozott a Nemzeti Sport is egy listát az első osztályról, ahol nagyon sok szabad játékos lesz. De én mindig, most itt Egerszegen is azt érzem, hogy a legnagyobb erősítés az, hogyha azok a játékosok, akik évek óta itt vannak, és a jövőbeli célokra alkalmasak meg tudja tartani az egyesület.Ha ez megvan, akkor pedig az, hogy az újak be tudjanak illeszkedni.

-Én úgy gondolom, hogy hazai és idegen légiós játékosokban is gondolkodunk. A mostani mérkőzésen is, meg ha megnézzük a keretet, elég sok zalai játékos van a keretben. Ma volt az ifjúsági "A" csapatunknak is egy mérkőzése, nagyon fontos volt olyan szempontból, hogy megnyerje a bajnokságot, még 2 meccs van, és hogy most nyerni tudtak, már biztos, hogy osztályozót fognak játszani az első osztályba kerülésért. És azért abban a csapatban Vágó Leventéék, Pál Dávidék, Babatiék, Bíró Andrisék ott játszottak, és tulajdonképpen ez a 4 játékos is a mi keretünkhöz tartozik, a Simonfalviékról nem beszélve. Azért ezek a játékosok '94, '95, '96-osok, akiknek azért ez egy komoly feladat, hogy az NB II-es csapatban hogyan tudunk rájuk számítani, a keret után tudjuk majd meg ezt is.

-Kicsit előreszaladunk, majd a következő hetekben derül ki, hogy a kölcsönadott játékosokból számítunk-e valakire.

-Az egycsoportos NB II-ben felére csökken a játákosok száma, ha ezt nézzük, mindenképpen színvonal emelkedéshez kell vezetnie, lesz 5-6, 6-7 csapat is azt hiszem, aki az első két helyért, a feljutásért fog versenyezni, ezért egy kiélezett küzdelem lesz, és ezért, mert 16 csapat van, nem lesz gyenge mérkőzés, pillanat alatt be is lehet ragadni, mert ebben a 3 pontos rendszerben fontos lenne, hogy a csapat, ha úgy alakul, folytatni tudja akár ez a szereplést is az egycsoportos NB II-ben, mert a megszerzett pontok alapján szerintem biztos a dobogón vagyunk. Sok utazás lesz, el kell majd menni Békéscsabára, adott esetben Szegedre, Szolnokra, tehát ez egy "kis NB I" lesz, ahol hétről hétre kiélezett meccseket kell játszani.

-Arra, hogy mi a cél, úgy gondolom, az Elnök úr tud kielégítő választ adni. Ezt meg kell határozni, hogy mik a célok, és ehhez mérten kell kialakítani a következő évet. 

-Úgy érzem, hogy elég hamar kialakult egy ilyen gerinc, mert azért elég hamar egy győzelmi széria volt, és ekkor nem nagyon kellett változtatni, 7-8 ember, úgy érzem, ők hozták ezeket a mérkőzéseket, minden mérkőzésen játszottak. Ha hátulról megyünk, akkor Jahic, úgy érzem, egy NB I-es kapus és a csapatnak az egyik erőssége. A Gergő visszakerült, mint kapitány, hétről hétre azért hozta azt a teljesítményt, amivel bennt is egy kohéziós erőt tartott. A Nyugati-csoport gólkirályát mi adtuk, Pavicevic személyében, 16 góllal, tehát volt egy gólkirályunk. Volt mögötte egy 9 gólos Grbic, aki azért mozgatta a csapatot, gólpasszokat adott. Tehát volt 4-5 ember, aki úgy érzem, hogy jó átlagot hozott. Volt egy Seye, aki fontos gólokat lőtt, tehát emellé azért mindig csatlakozott 1-2 ember. Asszem 12 mérkőzés volt, abból azért 1-2 holtpontunk volt, a többin azért egy jó átlagot tudtunk hozni. Főleg a csapategység volt szerintem a döntő, azt lehetett látni, hogy egy egységes csapatjátékkal hoztuk a mérkőzéseket, de nyilván ezek az emeberek, akikről beszéltem, megfejelték 1-1 jobb teljesítménnyel.

- Arról, hogy milyen erőnlétben, meg hogyan vettük át a csapatot, ebbe nem szeretnék belemenni, azt gondolom, mi csináltuk a dolgunkat, és azt a taktikát, amire szükségünk van.

-Én elégedett vagyok az elmúlt időszakkal, vállaltam egy célt, amit az utolsó előtti fordulóban teljesítettün, tehát úgy gondolm, hogy ez egy kiindulási alap a jövőre.