ZTE FC - Velika Polana 7-0 (4-0)

2016.02.13 14:06

Hét gólunkból ötöt U 19-es fiatal szerzett / Látványos, tetszetős játékot mutatott csapatunk a szerény képességű szlovénok ellen                          

Tegnap délutáni információnkkal ellentétben nem 14, hanem 12 órától fogadta a ZTE FC a szlovén harmadosztályú Velika Polana együttesét a satdion mögötti műfüves pályán. A mérkőzés kezdetére elállt az eső, ám a pályán több helyen is állt a víz. A ZTE FC-nek már az első percektől kezdve sikerült ráerőltetnie akaratát az ellenfélre. Horváth Roland bő negyedóra után elhagyta a pályát, ugyanis sarkában fájdalmat érzett, nem lett volna értelme kockáztatni. Pár perccel később a helyére beállt Gottfried közeli góljával szereztük meg a vezetést. Három percre rá Szakály egy húsz méteres szabadrúgást tekert az ellenfél kapujának bal oldalába. Az első félidőben még Gottfried második találatának és Patvaros közelről bekotort góljának örülhettünk. A szünet után sok csere következett, játékunk viszont nem esett vissza. Balhátvédként pályára lépett a tegnap igazolt Alexis Sundas is. Fujsz kétszer, Ekker egyszer zörgette meg a hálót, mindhárom találatot több szép egyéni megoldás, például csel vagy kényszerítő előzött meg. A végeredmény 7-0 lett, de nem csak az eredmény, hanem a játék miatt is bizakodhatunk, ma ugyanis igen tetszetősen játszottak a fiúk. Hozzá kell tenni, szlovén ellenfelünk igen szerény játékerőt képviselt. Kiemelendő Gottfried, Fujsz és Ekker játéka, akiknek nem remegett meg a lábuk a nagy helyzeteknél. Szakály jól mozgatta a csapatot, többször helyzetbe került, szabadrúgásból gólt is szerzett. Ezzel a mérkőzéssel véget értek a felkészülési meccsek a ZTE számára, jövő szombaton már élesben következik a Szigetszentmiklós.

ZTE FC - Velika Polana 7-0 (4-0)
ZTE FC: Szappanos (Kovács D.)- Simonfalvi (Bailo), Gyagya (Króner), Forgács (Nagy T.), Szalkai (Sundas)- Patvaros (Hegedűs), Szakály (Végh)- Ekker, Koller (Wittrédi), Városi (Fujsz)- Horváth R. (Gottfried)
Gólszerzők: Gottfried (2), Fujsz (2), Szakály, Patvaros, Ekker

Hajrá ZTE!