ZTE FC - Vác FC 1-2 (0-0)

2016.11.27 18:30

Hiába szereztünk vezetést a második félidő 50. másodpercében, ismét a Vác ünnepelt / Az eredmények a 7. helyre vetették csapatunkat                      

Csató Sándor a honlapunk által megadott várható kezdőcsapatot küldte fel a pályára, így a héten betegséggel bajlódó Patvarossal  és a Bobál-Daru csatárpárossal kezdett a ZTE. A találkozóra kissé meglepetésre mindössze 915-en váltottak jegyet, a hangulat nem is volt az elmúlt találkozókon megszokott.

A játék sem a mieink szája íze szerint alakult, s habár a második percben kontrából betalálhattunk volna, ha Jakab önzetlenebb, a kilencedik minutumban a vendégek lesgólját figyelhettük. A piros mezesek közben sorra rúgták a szögleteket, azt viszont, hogy nagy fölényben futballoztak volna, túlzás lenne állítani. Mindezek ellenére a mieink juthattak volna vezetéshez, hiszen az első sarokrúgásunkat követően egy lerántás miatt tizenegyeshez jutottunk. Hiába, ugyanis Daru lövését Szentpéteri a jobb alsóból szögletre ütötte. Egy percre rá kapusunknak hátul kellett nagyot védenie, míg a játékrész zárásaként két váci játékos is centikkel maradt le egy középre lőtt labdáról.

A szünetet követően vezetőedzőnk változtatásra kényszerült, hiszen Daru bokasérülés miatt cserét kért, helyére a sérülése után visszatérő Bedi Bence érkezett. Vele együtt pedig az álomszerű kezdés is, hiszen Szentpéteri sokat várt, Bobál megtámadta, meg is szerezte a labdát a vendégek kapusától, visszatálalt Jakab elé, akinek lövését a hálóőr már csak beljebb segíteni tudta, 1-0. A vezető találatunkat követő percekben a kissé megzavarodó vendégek ellen lett volna esély a második gól megszerzésére, amikor azonban „visszatértek a meccsbe”, egyenlítettek: egy jobb oldali bedobás után Balajti kapta üresen a labdát, egy szép kényszerítő után ziccerben kilépve pedig nem hibázott, 1-1. Öt perc múlva már náluk volt az előny, ugyanis egy kettős csere után a vendégek bal oldali szögletét a legmagasabbra ugró Tóth Barnabás mintaszerűen fejelte Szappanos kapujának bal felső sarkába, 1-2. A hátralevő huszonöt perc alatt próbálkoztak a ZTE-sek, de túl sok hiba csúszott a játékba, a pontatlanság következményeként pedig igazán nagy helyzeteket nem is sikerült kialakítani. A 88. minutumban végleg eldőlhetett volna a három pont sorsa, hiszen a ziccerben kilépő Rusvayt Bailo lerántotta a büntetőterületen belül, amiért az új szabályok értelmében a tizenegyes mellé „csak” sárga lap állt. A labda mögé Kákonyi állt, aki nem tudott túljárni Szappanos eszén, sőt, még a kipattanót is elhibázta. Majdnem büntetett is a ZTE, hiszen a 90+3.percben Bobál fejese a kapufát találta el, onnan viszont nem csorgott be a kapuba. A vége így 2-1-es vendégsiker, a váciak tavaszhoz hasonlóan (3-4) ezúttal is három pontot ünnepelhettek a ZTE Arénában. Együttesünk a forduló eredményeinek alakulása következtében a bajnoki táblázat hetedik helyére csúszott vissza.

ZTE FC – Vác FC 1-2 (0-0)
ZTE FC: Szappanos – Villám, Króner, Forgács, Szalkai (Végh, 75.)– Kretz, Patvaros – Ekker (Bailo, 64.), Jakab – Daru (Bedi, 46.), Bobál
Vác FC: Szentpéteri – Hegedűs, Görgényi, Tóth F., Gulyás – Tóth G., Tóth B. – Nagy R. (Kákonyi, 64.), Niedermüller (Bőger, 57.), Mátyás – Balajti (Rusvay, 81.)

Góllövők: Jakab (46.), Balajti (60.), Tóth B. (65.) 

A mérkőzéshez kapcsolódó játékos osztályozásunkat ide kattintva, képgalériánkat pedig itt érhetik el.

Hajrá ZTE!