ZTE FC - Újpest FC 1-4 (0-2)

2017.02.11 16:20

A lilák magasabb sebességi fokozatban játszva lőttek négy gólt, Bobál szépített / 3462 fizető néző látta az összecsapást                                     

Nagy várakozásokkal kezdődött a ZTE FC – Újpest rangadó a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének odavágóján, a találkozóra 3464 néző váltott jegyet, közülük 2782 zalaegerszegi szimpatizáns. A két tábor remek hangulatot teremtett a stadionba, s bár néha az ellenféllel is foglalkoztak, ilyen futballhangulatra lenne szükség a legtöbb mérkőzésen.

ztefc.webnode.hu fényképe.

Bíztunk benne, hogy a tavalyi, hévízi 0-5 után ezúttal jobban megszorongatjuk az Újpestet, de a lila mezesekkel kapcsolatban ezúttal is feltűnt: más sebességi fokozatban játszanak, játékosaik technikailag és fizikailag is jobban állnak. A 10. percben gyakorlatilag az első helyzetükből be is találtak: egy beadás után fejes pattant a kaputól mintegy 12 méterre a balhátvéd Mohl Dávid elé, aki nagyon gyorsan, kíméletlenül lőtt Szappanos kapujába. Nyolc minutummal később ismét megbüntettek egy védelmi megingást: Bardhi a kapunak háttal állva, ollózva szerezte meg csapata második gólját. A 25. percben közel álltak a harmadikoz is, de Bardhi fejese a kapufáról kifele pattant, a kipattanót pedig Szappanos védte. Tíz perccel később ismét kapusunk védett nagyot egy megpattanó lövésnél, az első félidőben gyakorlatilag csak újpesti helyzeteket láthattunk, s bár akart, hajtott a Csató-csapat, ez eredménnyel nem párosult.

A szünetben nem változtatott Csató Sándor (az újpestieknek már kényszerűségből az első játékrészben kellett), a 69. percben viszont újra a vendégek örülhettek: bal oldali beadást a remek ütemben, lendületből érkező Balogh Balázs fejelt a bal alsóba.  Két perccel később Diarra jó húsz méteres bombája pattant meg úgy, hogy a kapuba jusson, 0-4, szerencsére ezután már nem veszélyeztettek Nebojsa Vignjevic játékosai. A 80. percben Angyal fejelt egy szöglet után a felső kapufára, nem sokkal a rendes játékidő vége előtt pedig jött, amire nagyon vártunk: egy előreívelés után Bobál elé került a labda, aki a kifutó Kovács Zoltán kapus felett a hálóba bólintott, 1-4.

ztefc.webnode.hu fényképe.

Összességében egy jó iramú, kiváló hangulatú meccset láthatott a szépszámú publikum, azonban az NB I-ben hatodik (igaz, 2016. szeptember 17. óta veretlen) Újpest megmutatta, hogy az NB I jelentősen erősebb, elsősorban gondolkodásban és technikai képzettségben jártak a mieink előtt a lilák.

Visszavágó március 1-jén, aminek igazi tétje már nem lesz, de a párharc arra mindenképp jó, hogy „megmozgassa” a drukkereket. Együttesünkhöz egyébként jövő héten két vagy három játékos érkezik, hamarosan erről is olvashatnak honlapunkon.

ZTE FC – Újpest FC 1-4 (0-2)
ZTE FC: Szappanos – Angyal, Króner, Forgács, Deutsch (Ekker, 85.) - Nagy T., Bedi - Babati, Végh (Polényi, 62.), Jakab (Ágoston, 78.) – Bobál
Újpest FC: Kovács Z. - Balázs B., Kálnoki Kis, Pávkovics, Mohl  -  Bardhi (Cseke, 39.),  Sankovic -  Balogh B., Diarra, Andric (Szűcs, 76.) - Perovic (Lázok, 62.)
Góllövők: Bobál (88.) Mohl (10.), Bardhi (18.), Balogh (69.), Diarra (71.)
Sárga lap: Nagy T. (64.)

ztefc.webnode.hu fényképe.

A találkozó képgalériája itt tekinthető meg!

Hajrá ZTE!