ZTE FC - SZTK-ERIMA 3-0 (1-0)

2016.02.20 17:17

Forgács, Daru és Városi góljai döntöttek / Küzdelmes mérkőzésen gyűjtöttük be a három pontot / Ekker kezdett, Gottfried gólpasszt adott                

Sikeresen kezdődött a tavaszi idény a ZTE FC számára. Együttesünk az andráshidai pályán 3-0-ra legyőzte a Szigetszentmiklós gárdáját Forgács, Daru és Városi góljainak köszönhetően.

A mérkőzés helyzetei és góljai:
18. perc: Szalkai futott el a bal oldalon, középre passzolt labdájáról nem sokkal maradt le Ekker.
45+2. perc: Szalkai szabadrúgását az érkező Forgács vágta a kapuba. 1-0
48. perc: Egy fejessel Szakályt hozta ziccerbe az ellenfél. Középpályásunk cselezett, majd lőtt, de nem talált kaput.
58. perc: Daru emelt mintegy 12 méterről, nem sokkal fölé-mellé.
59. perc: Vendég fejest Szappanos reflexből védett, nem sokkal később szintén a szigetszentmiklósiak próbálkoztak, a lövés nem sokkal ment mellé.
70. perc: Hosszú indítással próbálkozott csapatunk, Nagy Olivér elszámította a labdát, Daru pedig a kapussal egy az egyben nem hibázott, begurította a játékszert a bal sarokba. 2-0
75. perc: Szappanos védett nagyot a jobb alsó saroknál.
89. perc: Jobb oldali szögletet Szappanos húzott le, majd észrevette, hogy az ellenfél védői mind előrejöttek. Indította a félpályán belülről induló (így nem lesen levő) Gottfriedet, aki végigvitte a pályán a labdát, majd lepasszolta Városinak, aki az üres kapuba lőtt. 3-0

Összességében egy küzdelmes mérkőzést láthattunk, mely az első félidőben kiegyenlített játékot hozott, ám Forgács hosszabbításban esett gólja a legjobbkor jött a ZTE-nek. A második félidőben már mezőnyfölényben játszottunk, ezen kívül szereztünk két gólt és kihagytunk két ziccert, tehát sikerünk megérdemelt. A pálya igen mély volt, ez lassította a játékot, de futballistáink jól alkalmazkodtak ehhez. Ekker Milán 17 évesen kezdőként lépett pályára, Gottfried Dániel 18 évesen csereként szállt be és gólpasszt adott. Biztató tehát fiataljaink teljesítménye, s nem elhanyagolható, hogy Csank János nem azért játszatja őket, hogy a fiatalokért járó pénzt megkapja a klub, hanem azért, mert teljesítményük alapján beférnek a csapatba. Folytatás jövő vasárnap, Budaörsön.

ZTE FC – SZTK-ERIMA 3-0 (1-0)
Andráshida, 600 néző
Vezette: Kovács J. Zoltán

ZTE FC: Szappanos – Króner, Gyagya, Forgács, Szalkai- Nagy T., Patvaros – Ekker (Városi, 46.), Szakály (Koller, 59.), Horváth R. – Daru (Gottfried, 81.)
Cserepad: Kovács D. (k), Simonfalvi, Bailo

SZTK-ERIMA: Sánta – Horváth P., Vágó, Hevesi-Tóth, Sváb – Barna (Szepessy, 66.), Nagy O.- Kovács J., Benkő-Bíró (Szabó B., 56.)- Kokenszky, Irmes (Vólent, 46.)
Cserepad: Czuczi (k), Gubacsi, Gulyás, Lévai

Hajrá ZTE!