ZTE FC - Swietelsky-Soproni VSE 1-0 (0-0)

2016.04.17 19:50

Városi 86. percben szerzett, szerencsés gólja döntötte el a három pont sorsát / Győzelmével a ZTE továbbra is második                        

Ma 1650 néző előtt fogadta tv-s mérkőzésen a ZTE FC a Swietelsky-Soproni VSE együttesét. A vendégcsapatot mintegy 40 szurkoló kísérte el. 
Az első percekben az iramra nem lehetett panasz, ám nagy helyzet nem alakult ki, többnyire mezőnyben folyt a játék. A 13. percben Forgács bólintott egy bal oldalról érkező labdát Heinrich kapujába, ám a partjelző lest jelzett. Az első huszonöt percben nem változott a játék képe, kiegyenlített játékot láthatott a publikum. Ekkor Wittrédi gólba tartó labdájába Horváth Roland ért bele, így kimaradt a lehetőség. Egy perccel később Kovácsnak kellett bravúrral védenie egy tizenhat méteres lövést. Egy perccel az első játékrész lefújása előtt Szalkai a büntetőterületen belülről lőtt, és nem sokkal vétette el a kaput.

A szünetben csatár poszton változtatott Csank János: Horváth Rolandot Daru Bence váltotta. Az 54. percben érkezett a második félidő első nagy lehetősége: Patizi-Pócsi alakított ki magának nagy helyzetet, ám hét méterről fölé lőtt; majd egy nagy védelmi hibát Wittrédi használhatott volna ki: ziccerbe került, ám lövése elakadt a kapusban. Azonban a játék képe az elkövetkezendő időben sem változott, időnként már füttyszót is lehetett hallani a lelátóról.

A 86. percben jött az áttörés: egy hazai szögletet követően kavarodás alakult ki a vendég kapu előtt, végül Babati lövését követően Városiról került a hálóba a labda. A hátralevő percekben a soproniak próbálkoztak az egyenlítéssel, de nem volt bennük átütőerő, így végül egy kiegyenlített mérkőzést a valamivel szerencsésebb ZTE FC nyert meg 1-0-ra.

ZTE FC – Swietelsky-Soproni VSE 1-0 (0-0)

ZTE FC: Kovács D. - Simonfalvi, Gyagya, Forgács, Szalkai - Nagy T., Bedi - Babati, Wittrédi, Városi - Horváth R.
Cserék: Szappanos (k), Króner, Daru, Szakály, Ekker, Patvaros, Koller

Soproni VSE: Heinrich - Holdampf, Batizi-Pócsi, Jancsó, Fazekas, Deme, Rácz, Pető, Szabó, Zamostny, Jovetic
Cserék: Halasi (k), Tihanyi, Tóth, Sifter, Kustor, Kapacina, Grabant
Gólszerző: Városi (86.)

Csapatunk a sikerrel megelőzte a tegnap három pontot szerző Mezőkövesdet, és továbbra is a bajnoki táblázat második helyén áll.

A találkozóról készült fényképgalériánk teljes egészében a facebook oldalunkon tekinthető meg.