ZTE FC - Swietelsky-Soproni VSE 0-1 (0-1)

2017.04.30 20:26

Sorozatban negyedszer szenvedett vereséget a Csató-csapat / Szatmári ordító helyzetet hibázott, visszacsúsztunk a tabellán                                 

A forduló előtt három ponttal mögöttünk tanyázó Sopront fogadtuk ma a ZTE Arénában. Csató Sándor ismét a védelem tengelyébe vezényelte a csapatkapitány Forgács Andrást, valamint mivel Babati Benjámin nem épült fel annyira, hogy kezdő legyen, Szatmári István is a kezdőcsapat tagjaként futott ki a pályára. Patvaros, Jakab és Hegedűs továbbra is sérülés miatt nem áll a szakvezető rendelkezésére. Az ősszel Sopronban 4-1-es győzelmet arató kezdőcsapatunkból hatan nem léptek ma pályára, illetve az akkori három csere sem volt tagja a mai keretben.

A tizennegyedik percben Paudits került helyzetbe, de nem sikerült lövéssel befejeznie az akciót, a kontrából pedig rögtön büntetett a Sopron: Eszlátyi ballal a jobb alsóba lőtt (0-1). A 26. minutumban Bobál fejesét bravúrral védte Heinrich, egy percre rá Nagy Dániel szabadrúgását Fehér centikkel fejelte mellé. A 40. percben Szatmári kihagyta a meccs legnagyobb helyzetét: Bobál remekül cselezett, majd visszagurított az érkező Szatmárinak, aki tíz méterről, gyakorlatilag csak a kapussal szemben mellé lőtt.

A szünetet követően ismét soproni helyzet következett, majd hosszú, unalmas percek, amelyekben a ZTE nem tudott ellenfele fölé nőni, a vendégek magabiztosan őrizték előnyüket. Az utolsó tíz percre ébredt fel és „tolta be” a kapu elé az egyébként extrát nem mutató ellenfelét a ZTE, ekkor sorban jöttek a szabadrúgások és a szögletek, eredmény nélkül. A 88. percben Nagy T. fejesét a gólvonalon mentették, a 94.-ben pedig egy védőről levágódó lövés vágódott az oldalhálóba. Csapatunk így sorozatban a negyedik vereségét szenvedte el, és a tabella 13. helyére csúszott vissza.

ZTE FC – Swietelsky-Soproni VSE 0-1 (0-1)
ZTE FC: Szappanos – Angyal, Polényi, Forgács, Deutsch – Nagy T., Bedi – Szatmári, Oláh, Paudits – Bobál
Sopron: Heinrich – Tóth D., Sifter T., Fehér Z., Németh M. – Nagy P., Fazekas G., Erdélyi – Eszlátyi, Batizi-Pócsi, Soós B.
Gólszerzők: Eszlátyi (15.)

Kedd estig ismét játékos osztályozás - kattintson ide!