ZTE FC - Sárvár 5-0 (4-0)

2016.01.27 19:25

Daru Bence mesterhármast szerzett az NB III-as Sárvár ellen / Magabiztos játékunk bíztató a jövőre nézve                                                  

Negyedszerre lépett pályára a felkészülés során a Csank János vezette ZTE. Együttesünk azt a Sárvárt fogadta, mellyel a nyári felkészülés során is megmérkőzött, és amelyet akkor (is) magabiztosan győzött le. Villanyfényben, a stadion mögötti műfüves pályán fél hat után pár perccel kezdődött a meccs. A ZTE fehérben, a Sárvár pedig sötét színű mezben játszott.


Az első említésre méltó próbálkozás a vendégek nevéhez fűződött, lövésük a bal alsó mellé szállt. A 13. percben Daru egy balról középre lőtt labdát juttatott a kapuba, ám les címén érvénytelenítette a játékvezető a találatot. Három perccel később Ekker veszélyes lövését blokkolták, majd Nagy Tamás öt méterről az üres kapu helyett a felső lécre vágta a labdát. A 21. percben szereztük meg a vezetést, Daru ziccerben a bal felsőbe vágta a labdát. Ezzel mondhatni beindult a góltermelés. Fél óra telt el az első félidőből, mikor Gottfried vágott a kapuba egy kipattanót, majd Wittrédi távoli, pontos lövése talált utat Osvald kapujába. A játékrészt Daru közeli gólja zárta, így 4-0-s előnnyel vonulhatott a pár perces pihenőre a ZTE FC.
A második játékrészben már kevesebb esemény történt. Daru tizenegyesből szerezte meg saját maga harmadik, csapata ötödik gólját, majd közvetett szabadrúgáshoz is jutottunk a tizenhatoson belülről, ám azt Szakály csúnyán fölé vágta. Párszor Kovács Dánielnek is figyelnie kellett hátul, de sikerült megőriznie hálója „tisztaságát”. Ekkor már a cserék is beszálltak, a télen a felnőttekkel edző fiatalok is lehetőséget kaptak, Ekker és Gottfried kezdőként.
Összességében a szervezetten játszó ZTE egyértelműen jobb volt az NB III-as Sárvárnál, győzelmünk ilyen arányban is megérdemelt.
Folytatás szombaton 12 órától, az NK Verzej ellen.

ZTE FC – Sárvár 5-0 (4-0)
Vezette: Kiss Norbert (Kulman, Stárics)
ZTE FC: Szappanos - Simonfalvi, Gyagya, Króner, Szalkai- Nagy T., Wittrédi  - Szakály, Gottfried, Ekker- Daru
Csereként pályára lépett: Kovács D. (k), Forgács, Bailo, Végh, Fujsz
Sárvár: Osvald- Csákvári, Ambrus, Subicz, Rajos- Németh G., Bedi N.- Csire, Tóth L., Sipos – Horváth A.
Csereként pályára lépett: Gyécsek (k), Koronczai, Ódor B., Pupp R., Lempeg O.

Hajrá ZTE!