ZTE FC – Puskás Akadémia 0-1 (0-1)

2017.04.16 20:22

A második félidőben megvolt az esélyünk az egyenlítésre / Maradtunk a tabella 11. helyén                                                                 

A listavezető Puskás Akadémia ellen talán kicsivel többen látogattak ki a ZTE Arénába, mint egy hete, de a nézőszám ezúttal is elég alacsony volt. Csapatunk az előzetesen várt összeállításban kezdett, míg a vendégek több válogatott játékost is a soraikban tudva léptek pályára.

És jobban is kezdtek a vendégek, Lencse lövésénél már az első percben mentenie kellett Szappanosnak. Az első félórában további két nagy lehetőséget hagyott kihasználatlanul a felcsúti csatár, a 32. percben viszont már nem hibázott, amikor egy hátul eladott labda után Szappanos felett a hálóba lőtt (0-1). Az első félidei játék alapján nem sok reményünk lehetett az egyenlítésre, a másodikra viszonyt már egy jóval aktívabb ZTE jött ki a pályára. Az 50. percben Bobál közelről csúsztatott mellé, Króner fejesét Hegedűs fogta, majd hátul Szappanos mutatott be nagy bravúrt Prosser lövésénél. A 72. minutumban Szatmári veszélyes lövése nem sokkal ment mellé, a 86.-ban Paudits szép cselek után célzott fölé. A legnagyobb helyzetek viszont a hosszabbításban alakultak ki: Deutsch közelről nem talált kaput estében, majd a végén még egy kavarodás utáni helyzet maradt kihasználatlanul (kezezés is felmerült a védőket tekintve). Hozzátartozik a meccshez, hogy Babatit már korán le kellett cserélni sérülés miatt, végül azonban Pintér Attila tavalyhoz hasonlóan 1-0-ra győzött aktuális csapatával a ZTE Arénában, és idén is nagyon jó esélye van a feljutás kiharcolására. Együttesünk maradt a 11. helyen.

A találkozó játékos osztályozása itt érhető el kedd 20 óráig!

ZTE FC – Puskás Akadémia 0-1 (0-1)
ZTE FC: Szappanos – Angyal, Króner, Polényi, Deutsch – Nagy T., Bedi – Babati (Szatmári, 26.), Végh (Oláh, 72.), Paudits – Bobál
Puskás Akadémia: Hegedűs – Heffler, Vanczák, Tóth Bence, Spandler – Sándor (Szatmári, 88.), Zsidai – Prosser, Márkvárt (Gyömbér, 89.), Szakály P. – Lencse (Tischler, 78.)
Gólszerző: Lencse (32.)
Sárga lapok: Deutsch (28.), Króner (34.), Nagy T. (35.), Polényi (67.) ill. Zsidai (58.)
Piros lap: -