ZTE FC - NK Medimurje Cakovec 2-0 (1-0)

2015.02.14 15:45

Babati és Bíró szereték a gólokat / Simonfalvi megsérült                                                                                                     

Körülbelül 150 néző előtt zajlott csapatunk utolsó felkészülési találkozója a stadion mögötti füves pályán, ami egyben az egyetlen hazai edzőmeccs volt.

Az első húsz percben küzdelmes, de nem izgalmas játék folyt a pályán, helyzetek nélkül. A 22. percben Vittman szépen tartotta meg a labdát és tette tovább Babatinak, aki ballal mellé lőtt. Másfél perccel ezután ismét Babati lőtt mellé, ezúttal a tizenhatoson kívülről. A vezetést a 44. percben szereztük meg: Fodor adott be a baloldalról, Vittman megcsúsztatta, Kovács Gergő pedig visszakészítette Babatinak, aki ballal szépen gurított a bal alsó sarkba. Egy perccel később egy Cakovec lövés megpattant, de végül nem szédült be Szappanos kapujába. Az első félidő krónikájához hozzátartozik, hogy Simonfalvit a 33. percben sérülés miatt le kellett cserélni, a fiatal Bedi Bence váltotta.

A szünetben is jöttek a cserék, bejött Czirjék, Murai, Bailo és Délczeg, míg a pályát Szappanos, Szöllősi, Vittman és Városi hagyta el.

Nagy helyzetet hagyott ki a második félidő elején a vendégcsapat, Dodlek elől az utolsó pillanatban mentettek fejjel szögletre védőink. Aztán érkezett a pályára Zsiga Ervin is, aki egy 23 éves játékos és próbajátékra érkezett a ZTE-hez. A második félidő sem volt tele helyzetekkel, nem volt igazán nézőszórakoztató meccs. A Cakoveccel egyébként nyáron is játszottunk, akkor 3-2-re nyertünk.

A 88. percben megszületett második gólunk is. Egy baloldalról érkező beadásra üresen érkezett Bíró, és senkitől sem zavartatva fejelt a hálóba.

A találkozó így 2-0-s hazai sikerrel ért véget. Az eredmény mindenképpen pozitív, a játékban viszont bőven van még mit fejlődni. Eddig nem sikerült felkészülési meccsen diadalmaskodni, ezúttal ez is összejött, reméljük, sikeres rajtot veszünk jövő szombaton!

ZTE FC: Szappanos (Czirjék, 46.)- Króner, Kovács G., Forgács, Fodor- Simonfalvi (Bedi, 33.), Szakály (Bíró)- Babati (Zsiga Ervin), Szöllősi (Murai, 46.), Városi (Bailo, 46.)- Vittman (Délczeg, 46., Tóth B.)

Vezetőedző: Lendvai Miklós

Cakovec: Safaric- Karlovec, Kristic, Branilovic, Simunic- Hranilovic, Bolik- Vukovic, Marcijus, Dodlek- Sacer

Cserék: Valentic, Mesaric, Saric, Pintaric, Vuk L., Novko, Vuk G., Stojkov

Vezetőedző: Kovacevic Mario

Gólszerzők: Babati (44.), Bíró (88.)

Sárga lap: Kristic

A találkozóról honlapunk képeket is készített, ezek itt érhetők el!