ZTE FC - NK Maribor 1-3 (1-1)

2017.01.21 16:15

Végh góljával gyorsan vezetést szereztünk, de a szlovénok háromszor válaszoltak / Nem vallottunk szégyent a Maribor ellen                                 

A Hévíz elleni, szerdai találkozót követően ezúttal már hazai környezetben láthatták az érdeklődő szurkolók csapatunkat felkészülési mérkőzésen. A műfüves pályán megrendezett meccsre mintegy ötven drukker látogatott ki, akik – főleg az első félidőben – egy iramában jónak mondható összecsapást láthattak.

Már a harmadik percben vezethettünk volna, de Babati helyzetben mellé lőtt, az ötödikben azonban máris nálunk volt az előny: remek kiugratás után Végh Gábor emelte át Obradovic kapust, 1-0. Nem sokkal később megduplázhattuk volna előnyünket, de Babati a jobb szélen, ziccerben kilépve a vendégek hálóőrébe lőtt. A 10. minutumban villantak először a szlovénok, amikor Hotic tizenhét méteres bombája nem sokkal szállt mellé, hét perccel később viszont már egyenlítettek: több lövés és kavarodás a ZTE kapuja előtt, végül Omoregie talált be, 1-1. A játékrész felénél még Végh került helyzetbe, de blokkolták lövését, a félidő további részében pedig komolyabb helyzet nem alakult ki. Együttesünk maximálisan felvette a versenyt a szlovén élvonal listavezetőjével, ennek 45 perc után döntetlen volt az eredménye.

ztefc.webnode.hu fényképe.

A szünet után Jakab- Sme kakaskodással folytatódott a mérkőzés. Középpályásunk sérelmezte a vendégek balhátvédjének egyik megmozdulását, aminek hangot is adott, majd odalépett neki, mire a szlovén - miután Jakab elvitte mellette a labdát – nyakánál fogva rántotta le egy sárga lapért cserébe. Az 51. percben a csereként beálló csatár, Stor került ziccerbe, de hosszan tolta meg a labdát, így Szappanos felszedhette azt, hat percre rá ugyanő zúgó kapufát lőtt, a 67. minutumban viszont már értékesített egy bepasszolt labdát, amivel már vezetett a Maribor, 1-2. Három perccel a lefújás előtt megkaptuk harmadik gólunkat: egy felívelésbe Króner fejelt bele, Szappanos viszont már jött ki a kapujából. A szemfüles Sallalich volt a leggyorsabb, és a visszavetődő kapusunk mellett a hálóba tessékelte a labdát, 1-3. Közvetlenül a lefújás előtt a játékvezető leküldte a pályáról Moravacot, ami a lényegen már nem változtatott. Összességében a vereség ellenére is hasznos találkozót játszott a ZTE az erős játékerőt képviselő szlovén rekordbajnokkal.

ztefc.webnode.hu fényképe.

ZTE FC – NK Maribor 1-3 (1-1)
ZTE FC: Szappanos – Króner, Polényi, Forgács (Ekker, 65.), Deutsch (Angyal, 46.) – Patvaros (Nagy T., 46.), Bedi – Babati (Gottfried, 76.), Végh (Németh László, 46.), Jakab (Ágoston, 64.) – Bobál (Fujsz, 76.)
Cserepad: Fadgyas (kapus)
Vezetőedző: Csató Sándor
NK Maribor: Obradovic – Palcic, Viler, Rajcevic, Suler – Pihler, Vrhovec – Hotic, Bohar – Ahmedi, Omoregie
Cseréként pályára lépett: Uskokovic, Sme, Mertelj, Defendi, Sallalich, Moravac, Kabha, Stor, Ogrinec, Vrsic
Vezetőedző: Darko Milanic
Gólszerzők: Végh (5.) ill. Omoregie (17.), Stor (67.), Sallalich (87.)
Sárga lap: Sme (49.)

Képgalériánk facebook oldalunkon tekinthető meg.

Hajrá ZTE!