ZTE FC - Mezőkövesd-Zsóry 0-1 (0-1)

2016.03.06 20:46

Devecseri szöglet után bekotort gólja döntött a három pontról / 3200 néző előtt játszottak a csapatok                                         

Első tavaszi, „igazi hazai” bajnoki mérkőzésünket igazi meccshangulat előzte meg. 3200 izgatott néző várt a csapatokra. A tegnapi eredmények tudatában a mérkőzés előtt mindenki tisztában volt vele, győzelmünk esetén hét ponttal ellépnénk a harmadik Budaörstől, a Mezőkövesddel szemben pedig tíz pontos előnyre tennénk szert.

Az első öt percben egy ZTE-szabadrúgás okozott némi veszélyt az ellenfél tizenhatosán belül, de tisztáztak. Szappanosnak először a 8. percben kellett védenie, kapusunk egy pattogó lövést fogott. A 13. percben Horváth Roland esett el egy védő szorításában a büntetőterületen belül, a játékvezető sípja néma maradt. A 17. minutumban Heffler került a védelmünk mögé, ziccerét Szappanos védte, egy perccel később Molnár nem sokkal bombázott fölé. A 26. percben egy védelmi hiba után Molnár került helyzetbe, de lövés helyett cselezett és ez lett a veszte. A 32. percben egy szögletet a hosszún érkező Devecseri kotort be, ezzel vezetett a Kövesd. Az utolsó tíz percben felpörögtek az események: Horváth Roland második esése sem ért büntetőt, majd Gyagya fejelt a kapufára. Sárga lapokból és reklamálásokból sem volt hiány ebben az időben. A szünetre vendégelőnnyel mehettek a csapatok.

A szünetben cseréltünk: Wittrédi helyére Patvaros érkezett. A második félidő mezőkövesdi szempontból rosszabbul nem is kezdődhetett volna. Frőhlich egy belépőjéért megkapta második sárgáját, mehetett is zuhanyozni. Az ezt követő percekben meddő mezőnyfölényben játszottunk. Megdolgoztattuk Dombó kapust és a kövesdi védelmet, de igazi ziccert nem sikerült kialakítanunk. Emberelőnyben is kissé tanácstannak tűntünk, hozzátesszük, azért a Mezőkövesd jól játszott. Előfordult az is, hogy Szappanosnak kellett bravúrt bemutatnia egy vendég kontra után. A 71. percben Szakály cselezte magát helyzetbe, de az utolsó pillanatban a védők tisztázni tudtak. A 75. minutumban sortűz alakult ki a vendég kapu előtt, ám Dombó háromszor is nagy védéssel mentette meg csapatát a góltól. A 86. percig kellett várni a következő lehetőségre, ekkor Szakály veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást, centikkel tekert fölé. A 90. percben nem volt szerencsénk: Szakály újabb szabadrúgása a felső lécről vágódott ki. A négy perces ráadásban már nem esett gól, az egy félidőt emberhátrányban futballozó Mezőkövesd megérdemelten vitte el a három pontot a ZTE Arénából.

ZTE FC – Mezőkövesd-Zsóry 0-1 (0-1)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 3200 néző

ZTE FC: Szappanos - Króner, Gyagya (Koller, 52.), Forgács, Szalkai- Nagy T., Wittrédi (Patvaros, 46.)- Horváth R., Szakály, Városi - Daru

Cserék: Kovács D. (k), Koller, Patvaros, Gottfried, Bailo, Bedi, Ekker

Mezőkövesd-Zsóry: Dombó- Fótyik, Tóth (Sós, 90+1.), Hefflerm (Rácz, 63.), Frőhlich, Devecseri, Vági, Szatmári, Hegedűs, Molnár (Szilvási, 53.), Szeles

Cserék: Vasas (k), Rácz, Polényi, Orosz, Szilvási, Nicorec, Sós