ZTE FC - Kozármisleny 1-0 (1-0)

2016.01.23 17:10

Hóesésben, küzdős meccsen nyertünk az NB III-as élcsapat ellen / Az iram jó volt, de sok technikai hiba csúszott a játékba                        

Hóesésben és nagy hidegben kezdődött ma pár perccel 14.30 után a ZTE FC harmadik téli edzőmérkőzése. Csapatunkban a maribori meccshez hasonlóan pályára lépett Sundas, akit tesztel a szakmai stáb, valamint a ZTE utánpótlásában pallérozódott, jelenleg Andráshidán futballozó fiatal Varga Márk is lehetőséget kapott. Sundas korai beállásához egy sajnálatos eset is kellett: Babati egy labdáért sprintelt, majd a kötélkerítésnek ütközött, ezt követően sántikálva le kell jönnie a pályáról. Ekkor már vezettünk.


A mérkőzés első lövése a vendégek nevéhez fűződött, de Kovács kísérlete elkerülte a ZTE kapuját. Ezt követően egy jobb oldali ZTE-szögletet ejtett ki kezéből Molnár kapus, majd egy lábról a felső lécre pattant a labda. A vezetés megszerzéséhez a szerencse is kellett: Horváth Roland kapott indítást, majd a bal oldalról külsővel tette kapura a labdát, mely elment a kapus mellett és lassan a kapu felé gurult. Úgy láttuk, még a gólvonal előtt egy menteni igyekvő védő saját csapattársára lőtte a játékszert, amely így került a kapuba. A félidő utolsó nagy helyzete a Misleny előtt adódott: egy lövést Króner a gólvonalról vágott ki.


A második játékrészben mindkét gárda sokat változtatott. A játék iramára továbbra sem lehetett panaszunk, ám – nyilván a hónak és a csúszós pályának is köszönhetően – sok technikai hiba csúszott a játékba. Volt lehetőségünk újabb gólt szerezni, a végén viszont Szappanos nagy védése is kellett a győzelem megtartásához. Így a múlt heti, mosonmagyaróvári találkozóhoz hasonlóan ismét 1-0-ra nyertünk, reméljük, hogy ez a meccs is jól szolgálta a felkészülést a bajnokság tavaszi szakaszára.

ZTE FC: Kovács D. – Bailo, Gyagya, Króner, Szalkai – Patvaros, Simonfalvi – Babati, Wittrédi, Ekker – Horváth R.
Cserék: Szappanos (k), Sundas, Varga M., Fujsz R., Gottfried, Végh G., Forgács, Szakály, Fodor
Vezetőedző: Csank János

Kozármisleny FC: Molnár P.- Fenyvesi, Fellai, Lantos, Kiss- Nagy E., Kovács T.- Vallejos, Beke, Nagy K.- Puskás Z.
Cserék: Csabán (k), Kirchner, Gránicz, Várda Á., Tóth A., Zsebe G., Fűrész B.
Vezetőedző: Németh Zsolt

Jövő héten újabb két hazai felkészülési mérkőzés vár a ZTE FC-re, először szerdán 18 órától.

Hajrá ZTE!