ZTE FC - Kisvárda Master Good 2-0 (0-0)

2016.05.21 22:12

Az ügyesen, technikásan futballozó Kisvárda ellen Bedi majd Babati gólja döntött / Győzelmével a Mezőkövesd a ZTE előtt maradt                      

Két hasonló erősség csapat, a harmadik és a negyedik lépett pályára az NB II 28. fordulójában a ZTE Arénában. A ZTE FC fogadta a Kisvárdát, a találkozóra mintegy 1500 néző látogatott ki, köztük 25 kisvárdai. A mérkőzést csak a lelátóról figyelhette Mihalecz István vezetőedző (akit Molnár Balázs helyettesített a kispadon és a sajtótájékoztatón), Szekeres Szabolcs technikai vezető és Daru Bence. A kezdő sípszó előtt köszöntötték Daru Bencét és Erős Gábort, a ZTE illetve a Kisvárda gólvágóját. A HLSZ által szervezett értékelésen csatárunk 3., ellenfelünk csapatkapitánya második lett, a szezon legjobbjának a gyirmóti Simont választották.

Wittrédi szabadrúgása volt az első jelentősebb esemény a találkozón, a 7. percben nem sokkal tévesztett célt. Tizenkét percre rá Bagi fejelte fölé ígéretes helyzetben Eszlátyi beadását. A 22. percben Koszta védőnket megelőzve pörgetett kapura, a labdába még Szappanos is beleért, így csorgott centikkel mellé. A 24. minutumban Városi próbálkozását mentette Ivancsics. A 38. percben Szakály szép cselekkel játszotta be magát a tizenhatoson belülre, talán lőhetett volna, bepasszolt labdáját pedig ha nehezen is, de kivágták a piros mezesek.

Két ZTE-szöglet után egy Erős-kapufával folytatódott a mérkőzés, a 47. percben ellenfelünk játékosa tizennyolc méterről, kapásból zúdította a labdát a bal kapufára, ahonnan az kifele pattant. A 62. minutumban mi is közel jártunk a gólhoz, de Forgács jobb alsóba tartó lövését Ivancsics szögletre ütötte. Két perccel később Cseri bombáját ütötte ki Szappanos, a 70. percben pedig Városi ziccerben próbált még csinálni egy cselt, de szerelték. A 79. perc hozta az áttörést, amikor egy szöglet utáni kavarodást követően Bedi Bence lövése talált utat a hálóba. 1-0 Három perccel később tizenegyeshez jutottunk, amit Babati értékesített, eldöntve a három pont sorsát. A csereként beállt Koller még betalálhatott volna a 89. percben, de lövése a felső lécről a mezőnybe pattant.

Az első gólunkig teljesen kiegyenlített meccsen az utolsó negyed órában sikerült felülmúlni a kifejezetten technikás, ügyes futballt bemutató vendégeket, akiknél korábbi játékosunkat, Délczeget, már az ötödik percben le kellett cserélni sérülés miatt.

Győzelmünkkel a szezon végi legalább harmadik helyet szinte bebiztosítottuk, ám mivel a Mezőkövesd egy hajrában született gólnak köszönhetően legyőzte a Budaörsöt Felcsúton, maradtunk mögöttük két ponttal a harmadikak. Jövő hétvégén a fantasztikus formában lévő Soroksárt fogadjuk, a Kövesd pedig Siófokra látogat, abban a fordulóban sok kérdésre választ kaphatunk.

ZTE FC – Kisvárda Master Good 2-0 (0-0)
ZTE FC: Szappanos – Simonfalvi, Króner, Forgács, Bedi – Patvaros, Szakály (Koller, 60.)– Babati, Wittrédi (Bailo, 77.), Városi – Horváth R. (Szalkai, 60.)
Kisvárda: Ivancsics-Izing, Minczér (Fodor, 84.), Vári, Csilus – Marcolini, Cseri (Rajczi, 76.)– Koszta, Bagi – Délczeg (Eszlátyi, 6.), Erős
Gólszerzők: Bedi (79.), Babati (82. – büntetőből)7

Az összecsapás képgalériája IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Osztályozza ismét játékosainkat! Ehhez KATTINTSON IDE!

Hajrá ZTE!