ZTE FC - Gyirmót FC Győr 3-0 (1-0)

2016.05.08 16:50

Daru, Wittrédi és Babati góljai döntöttek a listavezető ellen / Maradtunk harmadik helyen, a Gyirmót még nem bajnok                                    

Az NB II 26. fordulójának rangadóján a ZTE FC a listavezető Gyirmót FC Győrt fogadta. Mihalecz István három helyen változtatott a múlt heti, Csákvár ellen kapituláló kezdő tizenegyen: Gyagya helyén Króner, Szalkai helyett Bedi, Wittrédi posztján pedig Szalkai lépett pályára. A találkozó, melyen a vendégek a bajnoki cím bebiztosításáért léptek pályára, szomorú hírrel kezdődött: a gyirmóti szurkolói busz balesetet szenvedett, a megsérült szurkolóknak jobbulást kívánunk!

A meccs második percében láthattuk az első próbálkozást: egy vendég fejest védett Szappanos. A 14. minutumban Babati veszélyes szabadrúgását ütötte oldalra Rusák. Az első játékrész első felében kisebb lehetőségek adódtak a csapatok előtt, ám a pontos befejezések hiányoztak. Többnyire mezőnyben zajlott a játék. A 25. percben egy beívelés után Vass fejelte vissza a labdát Szappanos kapujának előterébe, ám az érkező társak lemaradtak. 33 perc után ismét Vass Patrik került helyzetbe, üresen fejelhetett, ám centikkel elvétette a kaput. A 42. percben megszereztük a vezetést! Városi adott be lágyan a jobb oldalról pontosan Daru fejére, aki a jobb alsóba csúsztatott, megszerezve szezonbeli 16. találatát. Az első félidőre előnnyel mehetett csapatunk.

Egy veszélyes Babati-szabadrúgással kezdődött a második félidő, amit Rusák bravúrral védett. Az 52. minutumban kettőre nőhetett volna előnyünk, de Babati lövése a felső lécről a mezőnybe vágódott vissza. Az 58. percben Simon András közelről bólintott Szappanos kezébe. A 70. percben egy gyirmóti védő elcsúszott a jobb oldalon, Wittrédi bevezette a labdát a büntetőterületen belülre, majd a bal alsóba gurított, 2-0. A 85. percben egy labdavesztést követően ziccerben lépett ki a gyirmóti csatár, Króner felrúgta, piros lapot kapott érte. A szabadrúgást Szappanos védte, nem sokkal később pedig végleg eldőlt a mérkőzés: Babati lépett ki helyzetben, a kifutó kapusnak nem sikerült elrúgnia a labdát, ami így szélsőnk előtt maradt, aki a kapuba tekerte a labdát. Ez volt az utolsó jelentősebb momentum, a ZTE FC összességében magabiztosan verte meg a Gyirmótot, amelynek így még nem sikerült bebiztosítani bajnoki címét. A győzelemmel mindenképpen a harmadik helyen maradunk, megelőzve a később pályára lépő Mezőkövesdet.

ZTE FC – Gyirmót FC Győr 3-0 (1-0)

ZTE FC: Szappanos – Simonfalvi (Sundas, 68.), Króner, Forgács, Bedi - Patvaros, Koller (Wittrédi, 65.)- Babati, Szakály (Gyagya, 82.), Városi - Daru

Cserék: Kovács D. (k), Bailo, Wittrédi, Gyagya, Szalkai, Sundas, Horváth R.

Gyirmót: Rusák - Nagy S., Balogh, Simon Attila, Présinger, Szekeres, Simon Anrás, Máté (Paku, 59.), Horváth, Vass, Kiss (Madarász, 75.)

Cserék: Sebők (k), Beliczky, Madarász, Tóth, Gyurján, Lázár, Paku

A mérkőzésről készült csaknem 200 képből álló galériánk IDE KATTINTVA tekinthető meg!

Hajrá ZTE!