ZTE FC - FC Ajka 2-0 (0-0)

2015.05.23 21:50

Győzelemmel sikerült búcsúzni a közönségtől / Biztosítottuk jövő évi NB II-es tagságunkat                                                                        

Sikerült! Győzelemmel búcsúzott csapatunk a közönségtől, bennmaradt az NB II-ben, illetve nagy lépést tett a nyolcadik hely megszerzése felé. Így lehet összegezni az Ajka elleni bajnoki után. Közepes színvonalú mérkőzésen sikerült begyűjteni a második félidei játékunknak köszönhetően a három pontot. A mérkőzés – különösen az első félidőben – nem volt eseménydús, a második félidőre valamelyest feljavult a mérkőzés és a ZTE is, amely ekkor már átvette a játék irányítását és két gólt szerezve megérdemelten nyert.

A találkozó helyzetei és góljai:

19.p. Major vitte befele a labdát Króner mellett, Sowunmihoz passzolt, akinek lövése centikkel ment fölé.

55.p. Babati adott be a bal oldalról, Daru szerencsésen „maga elé tette” a labdát, majd a kapuba lőtt.

58.p. Babati beadását Daru fejelte fölé.

78.p. Délczeg passzolta a labdát az érkező Szöllősi elé, akinek lövését Jánosa szépen védte.

85.p. Bailo passzolt középre, az érkező Szöllősi luftot rúgott, a második érkező, Délczeg pedig a kapu bal oldalába bombázott.

87.p.Babati szöglete után Bailo fejese nem sokkal ment fölé.

90.p. Egy 19 méteres, ajkai lövés nem sokkal ment fölé.

A találkozót viszonylag kevés, 1000 néző tekintette meg.

Denis Grbic három év után ma búcsúzott az egerszegi közönségtől. A középpályás ősszel szenvedett keresztszalag-szakadást, ebből már felépült, és ma csereként pályára is lépett. Szerződése lejár a nyáron, és ha hosszabbítana vele a klub, jelentős tv-s pénztől esne el. Nagy tapssal búcsúztatták szurkolóink. További sportsikereket kívánunk neki!

ZTE FC: Szappanos- Króner, Kovács G., Forgács, Bedi- Szakály, Simonfalvi- Babati, Délczeg (Grbic, 86.)- Daru (Bailo, 81.), Vittman (Szöllősi, 46.)

FC Ajka: Jánosa- Zsirai, Asztalos, Császár, Zámbó- Köles, Nagy, Besztercei (Pál, 68.), Lattenstein (Varga, 68.), Major (Mihalecz, 76.)- Sowunmi

A mérkőzés képgalériája IDE KATTINTVA tekinthető meg!