ZTE FC – Dorogi FC 3-1 (2-0)

2016.08.14 22:57

A harminc perc után kissé elfáradó Dorog ellen magabiztosan nyertük második hazai bajnokinkat / Forgács ismét szöglet után talált be                   

Mintegy 20 perc késéssel kezdődött csapatunk szezonbeli negyedik bajnoki mérkőzése, ugyanis a vendég Dorogi FC busza útközben lerobbant, és csak a ZTE segítségével tudtak megérkezni a mérkőzésre, jókora csúszással. Ez a közjáték azonban nem zavarta meg a mieinket, az első percekben lendületesen játszottunk, igaz, a Dorog sem játszott megilletődötten, „nem tolták be a buszt kapujuk elé”, időnként veszélyesen támadtak. A 7. percben egy védelmi rövidzárlat után a dorogi gólvágó, Perovics Dávid elé került a labda, de 25 méterről eleresztett lövése nem talált kaput. Egy perccel később pedig büntetett a ZTE: Babati remek labdát kapott a bal szélen, befele indult, majd alábökött a labdának, ami a kapuban kötött ki, 1-0. A félidő derekán ismét a vendégek kerültek helyzetbe, de pár percre rá pedig mi rúgtunk gólt: a 22. minutumban Bor nagy lehetőségét Szappanos bravúrral hatástalanította, a 25.-ben pedig Gottfried jól passzolt vissza az érkező Szakálynak, aki 14 méterről a jobb kapufa segítségével lőtt a kapuba, 2-0. Második gólunkat követően a vendégek valószínűleg nem szándékosan, de visszavettek a tempóból, már nem tudtak olyan veszélyes akciókat, kontrákat vezetni. A szünetig hátralevő időben nem történt már érdekes esemény.

A félidőben mindkét csapat változtatott, első cserénk, Bedi pedig két perccel beállása után majdnem gólt szerzett egy szép támadás végén, de Szemerédi védett. A 59. percben dőlt el végleg a találkozó: jobb oldali szögletünk egy dorogi fejen megcsúszva a hosszún érkező Forgácshoz került, aki a kapuba lőtt, 3-0. A 81. percben Szedlár még meglőtte a vendégek becsületgólját, amit az első félidő alapján megérdemeltek, de együttesünk győzelméhez a 90 percet tekintve nem férhetett kétség.  A siker azért is értékes, mert 8 napon belül szereztünk 7 pontot, s ezúttal is rotált Csató mester: Városi, Villám és Bedi is csak csereként érkezett a pályára, Daru pedig ezúttal a második félidő második felében pihenhetett. Folytatás egy hét múlva, a Szeged 2011 ellen, Gyulán.

ZTE FC – Dorogi FC 3-1 (2-0)
ZTE FC: Szappanos – Króner, Nagy T., Forgács, Deutsch – Patvaros (Villám), Végh (Bedi)– Babati, Szakály, Gottfried – Daru (Városi)
Dorogi FC: Szemerédi – Fürjes (Vígh), Berkó, Bora, Grabant P. – Sitku, Mészáros – Bor (Szedlár), Medgyes, Grabant D. – Perovics (Nagyházi)
Gólok: Babati (8.), Szakály (25.), Forgács (55.) ill. Szedlár (81.)

A találkozóról készült képgalériánkhoz KTTINTSON IDE!